Prinsenkwartier: een nieuw centrum voor creatieve industrie in Delft

]In het historische hart van Delft realiseert een consortium van Delftse culturele instellingen een nieuw centrum voor de creatieve industrie: Het Prinsenkwartier.

Het Prinsenkwartier wordt een dynamisch en uitnodigend centrum waar kunst, design, technologie en cultuurgeschiedenis op uiteenlopende en onorthodoxe wijze bij het publiek samen komen. Een plek waar ondernemingen, onderwijs, kunstenaars, ontwerpers, overheid en publiek ontmoeten om nieuwe producten en ontwikkelingen te bekijken, te proberen en te bespreken in de vorm van tentoonstellingen, lezingen, debatten en meer.

Het gebouw waarin het voormalige museum Nusantara huisvestte wordt verbouwd en geschikt gemaakt voor een kunstsuper, museumwinkel, een grand café met terras, exporuimten en kantoren. Museum Het Prinsenhof, Kadmium, TOP, HYPO kunstsuper, Delft Design en het Collectief hebben samen een activiteitenprogramma ontwikkeld en een visie op het plein en het gebouw uitgewerkt. Het plan voldoet aan de wens van het college van B&W om een optimale invulling te geven aan een prachtig pand, dat in het historisch hart van de stad staat. De nieuwe invulling past goed bij het profiel van de stad Delft. Het bevordert de levendigheid van het plein, versterkt de positie van museum Het Prinsenhof en heeft een duidelijke culturele functie. Het Prinsenkwartier richt zich op cultuur- en creativiteitminnend publiek.

SILO adviseerde het consortium tijdens de planpitch aan de gemeente inzake productaanbod, marketingcommunicatie, pr en publiciteit. Inmiddels werkt SILO samen met het Prinsenkwartier aan de ontwikkeling van een visuele identiteit en de verschillende toepassingen zoals communicatiemiddelen, bewegwijzering en gebouwidentificatie, en adviseert voor herinrichting van het exterieur (ism Marks) en interieur (ism Fabrique3D).

Belangrijk uitgangspunt voor ontwikkeling van de visuele identiteit voor het nieuwe centrum is de historische omgeving en haar betekenis: de wereld van Willem van Oranje, Vader des vaderlands. De vormentaal wordt ontleent aan visuele aspecten uit historische architectuur van gebouwen, smeedijzeren hekwerken, maar ook kleding uit de tijd van Willem van Oranje.

Oplevering wordt verwacht in maart 2015.

Share dit bericht