Spatial identity voor Life Science Incubator Utrecht University

Met een breed scala aan verschillende gebouwen is het Utrecht Science Park een microkosmos van de moderne architectuur. Passend binnen deze omgeving ontwierp Mecanoo architecten de Life Sciences Incubator ( LSI) als een geavanceerde gebouw met horizontale lagen en een unieke gedetailleerde glazen gevel.

De Life Sciences Incubator Universiteit Utrecht is een business center voor start-ups in de bioscience sector en bestaat uit zowel laboratoria als kantoren. Een bijzondere eigenschap is het lichte centrale atrium. Het samenspel van bruggen en trappen hangend in het atrium, met geïntegreerde vergadering plekken is ontworpen om samenwerking te stimuleren.

SILO werkt momenteel samen met Mecanoo aan ruimtelijke grafische concepten voor toepassing op alle glazen wanden rondom het atrium, met als doel de privacy te reguleren en persoonlijkheid en identiteit toe te voegen aan het interieur van het gebouw.

Innovatie op gebied van duurzaamheid en ‘life cycle costs’ wordt geïllustreerd door de zonne- gecontroleerde beglazing en schuine gevels. Deze hebben een positieve invloed op de prestaties, en zorgen tevens voor een transparante uitstraling van het gebouw. De LSI kwalificeert zich als eerste laboratoriumgebouw voor BREEAM certificering in Nederland.

Share dit bericht