Universiteitsmuseum Utrecht kiest SILO voor merkinnovatie

Het Universiteitsmuseum beheert en ontsluit het academisch erfgoed van de Universiteit Utrecht en maakt het belang van wetenschap zichtbaar. In de volksmond staat het museum ook wel bekend als het museum met de tuin; de Oude Hortus. Het Museum en de tuin zijn beide ingebed in de Universiteit Utrecht met ieder een eigen doelgroep.

Met een bezoekersaantal van 74.000 in 2015 is het UMU een gekend museum in de regio Utrecht en vormt het de verbindende factor tussen wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en bezoekers aan het museum. Het museum geldt hiermee als de schatbewaarder van het Utrechts academisch erfgoed.

De beperkte capaciteit van de huidige voorzieningen zijn niet afgestemd op de toenemende bezoekersaantallen. Het museum staat daarmee aan de vooravond van een ambitieuze vernieuwing. Wat er gaat veranderen is dat het museum een meer open, duurzame en flexibele opzet krijgt waarbij publiek als onderzoeker actief betrokken wordt bij wetenschappelijk onderzoek. Het gebouw, inrichting en experience wordt uitgebreid en vernieuwd door een team van architecten, tentoonstellingsontwerpers en merkspecialisten.

SILO is met het UMU een energieke samenwerking aangegaan op het gebied van merkstrategie, identiteit en communicatie voor het nieuwe museum. De (her)opening zal in 2018 plaatsvinden.

Share dit bericht