E-commerce volgens Centralpoint: B2C standaard in B2B omgeving

Terwijl veel B2B-bedrijven nog worstelen met e-commerce, zijn er ook die al jaren succesvol online verkopen. Centralpoint bestaat dit jaar vijftien jaar en zet inmiddels meer dan 100 miljoen euro om. Centralpoint verkoopt  meer dan 1 miljoen ICT-producten via de webwinkel en eigen ‘dedicated’ portals die worden ingericht voor grote bedrijven en overheidsinstellingen.

Sinds 2007 is SILO verantwoordelijk voor web design, interaction design en de client sided techniek van de webshop van Centralpoint.  In 2015 is de website volledig vernieuwd en wordt er continu samengewerkt aan optimalisatie en verbeteringen op het gebied van conversie en gebruikerservaring. De site voldoet aan alle standaarden van een gebruiksvriendelijke en aansprekende consumenten webshop, maar is juist specifiek gericht op de zakelijke markt.

centralpoint tablet webdesign

Volledig vernieuwde checkout

Een aantal weken geleden ging de volledig vernieuwde checkout bestelprocedure live. Zakelijke klanten maken namelijk steeds vaker gebruik van mobiele apparaten.

Marcel Joosten, directeur e-commerce bij Centralpoint:  ‘Het nadeel van een responsive site is dat je nog steeds op ieder apparaat hetzelfde checkout-mechanisme toont. Daarom hebben we adaptieve technieken ingebouwd zodat de checkout zich aanpast aan het apparaat en of de klant er met een zakelijk of persoonlijk doel is. Zo is er nu een aparte checkout waarmee een online offerte kan worden aangevraagd.’

Voor mobiel worden de knoppen automatisch groter, zijn de betaalmechanismen gekoppeld aan apps voor mobiel bankieren en wordt het afleveradres automatisch met de geolocatie ingeladen.

Lees hier het Emerce interview met Marcel Joosten, directeur e-commerce bij Centralpoint

 

 

Share dit bericht