Eurojust betrekt nieuw pand in Internationale Zone Den Haag

Eurojust

Naast het Internationaal Strafhof in Den Haag verrijst het nieuwe hoofdkantoor van Eurojust. Het gebouw is ontworpen door de combinatie Mecanoo architecten, Royal HaskoningDHV en DS Landschapsarchitecten. SILO creëerde in opdracht van Mecanoo privacy-regulerende glaswanden die in het hele gebouw geplaatst worden.

Privacy en identiteit

Een gezonde en positieve werkomgeving is open, ruimtelijk en transparant. Tegelijkertijd is privacy op de werkvloer van groot belang. Dit geldt eens te meer voor Eurojust, de organisatie die zich namens de Europese Unie bezig houdt met de bestrijding van ernstige grensoverschrijdende criminaliteit. Het superbeveiligde gebouw in de groenstrook bij Scheveningen huisvest ruim 500 Europese crimefighters. SILO ontwikkelde een dubbelwandig glassysteem dat aan de ene zijde zorgt voor privacy en anderzijds bijdraagt aan de identiteit van de omgeving. Binnen de Europese Unie zijn landen verbonden door de wet en taal. SILO creëerde met de glassystemen een ruimtelijke identiteit waarin grafische inhoud van satellietbeelden van een breed scala Europese locaties is vermengt met teksten uit het Verdrag van Lissabon (Europees recht overeenkomst).

Internationale zone

De nieuwbouw van Eurojust ligt in de Internationale Zone in Den Haag, waar inmiddels ook EuropolNCIAKosovo Rechtbank en het Internationaal Strafhof zijn gevestigd. De bouw werd in september 2015 begonnen en is afgelopen maart 2017 opgeleverd. Het aanbieden van een geschikte vestigingslocatie voor organisaties zoals Eurojust is onderdeel van het kabinetsbeleid en past in de ontwikkeling van Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht.

Beeld: Corné Bastiaansen

 

Share dit bericht