Silo creëert persoonlijke campagne voor Nederlandse Veteranendag

Sinds 2011 is SILO betrokken bij de Nederlandse Veteranendag. We ontwikkelen branding, campagne concepten en promotie middelen. Het evenement wordt sinds 2005 georganiseerd op iedere laatste zaterdag van juni om de meer dan 115.000 veteranen te bedanken voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De dag is daarnaast in het leven geroepen voor het bevorderen van maatschappelijke erkenning en waardering van alle Nederlandse veteranen. Bijna 100.000 mensen bezoeken het event.

De benadering die SILO dit jaar kiest is een heel persoonlijke: Veteranen zijn mensen zoals wij allemaal, maar tegelijkertijd dragen ze een bijzondere, en vaak ook zware ervaring met zich mee. Nederlandse veteranen hebben een zeer diverse achtergrond. Onder hen zijn zowel strijders uit de Tweede Wereldoorlog en KNIL militairen die dienden in de voormalige koloniën, als militairen die dienden in vredesmissies in onder meer Afghanistan, Libanon, Mali, Irak en de Balkan.

In deze campagne tonen we veteranen op een pure en indringende wijze: niet de mens in uniform maar de mens achter het uniform. De indringende blik in combinatie met het silhouet van het uniform geeft ons een hint van wat veteranen in dienst van de vrede hebben meegemaakt. De ingrijpende verhalen zijn te lezen op de website van de Veteranendag.

Lees er meer over in onze case.

Voor de portretfotografie werkte SILO samen met Jeroen Hofman.

Share dit bericht