Drie ADC awards voor SILO in New York

Op 8 mei 2017 ontving SILO van de Art Directors Club (ADC) in New York twee gouden Cubes, en de prestigieuze Designism Cube. De ADC Designism Cube geldt als erkenning voor innovatie die maatschappelijke of politieke veranderingen bevordert. De healing environment die SILO in samenwerking met Mecanoo Architecten creëerde in het nieuwe ZMC viel niet alleen op door het bijzondere ontwerp, maar ook door de potentiële maatschappelijke impact die het project omvat.

Jasper Tonk from Mecanoo Architects (right) together with Rene Toneman and Djoeke Delnooz at the 96th ADC Awards at Art Beam, New York City

Eerder ontving SILO voor dit werk in Londen al een D&AD Yellow Pencil, de prestigieuze Britse awards voor Design and Art Direction (D&AD). Ook ontving SILO voor het werk voor ZMC eerder dit jaar een ADCN award in Amsterdam. Dat SILO op 8 mei 2017 ook in New York in de prijzen valt is bijzonder. De prijzen worden zelden aan Nederlandse bureaus uitgereikt en SILO was dit jaar als enige Nederlandse bureau genomineerd.

awardsnight-700x366

ADC award
ADC staat voor Art Directors Club New York. Ondermeer Walt Disney, Charles Eames en Andy Warhol waren lid van deze fameuze organisatie. De ADC awards zijn begonnen in 1920 en daarmee de langstlopende creatieve onderscheidingen ter wereld. De prijs geldt als de Oscars voor de creatieve industrie. Vorig jaar werd de Designism Award gewonnen door het multinationale bureau Leo Burnett, een van de grootste communicatiebureaus ter wereld. Het kantoor won met hun campagne voor Incomplete Bios.

Designism for SILO

Meer informatie over de ADC 96th Annual Awards Gala via deze link.

adc-cubes

Share dit bericht