Amerikaanse designstagiair bij Silo

Tasnima Tanzim (20) is bij Silo te gast als design stagiair. Tasnima komt oorspronkelijk uit New York. Ze studeert aan de Rhode Island School of Design in Verenigde Staten waar ze ook werkzaam is als docentenassistent. Bij Silo houdt ze zich onder meer bezig met ons werk voor het Het Muziekgebouw aan ’t IJ. SILO won eerder dit jaar al awards in onder meer Londen en New York en is werkzaam voor diverse internationale klanten. Toch is het nu voor het eerst dat het bureau een trainee uit de Verenigde Staten onder zijn hoede neemt. René Toneman van SILO: “Dat we naast ons werk voor klanten nu ook op het gebied van stages steeds meer internationaliseren is een ontwikkeling die we bij SILO toejuichen.” Leuk om te horen: haar professor tipte haar om bij Silo te solliciteren.

img_7915

Naast het werken aan haar bachelor diploma in grafisch ontwerp concentreert Tasnima zich op natuurcultuur- en duurzaamheidsstudies. Als ontwerper is Tasnima breed geïnteresseerd maar specialiseert zich in het bijzonder in lay-out en typografie voor traditionele en experimentele publicaties, installaties en tentoonstellingen die zich bezighouden met ruimtelijke en emotionele ervaringen. Daarnaast heeft ze speciale interesse in het assisteren van projecten die specifiek gericht zijn op immigranten die zich in New York vestigen. Ze probeert nieuwe groepen te helpen door voor hen community gerichte websites te creëeren.

Buiten design als haar primaire vakgebied experimenteert Tasnima ook graag met tekenen en fotografie. Ze heeft een indrukwekkende verzameling experimentele schetsboeken, en geniet van werken met zowel analoge als digitale fotografie.

Haar professionele carrière begon ze in de museumwereld als digitale media specialist in het archiefinstituut in het Queens Museum, ze vervolgde haar loopbaan bij een onderwijs- en planningsshops voor kinderen en gezinnen. Haar werk is gebruikt door diverse instellingen en klanten, zoals The Queens Museum, The School Art League, The Advertising Production Club, The Museum of Moving Image, Festival Ballet Providence en het Providence Parks Department.

Tasnima ontvangt in juli 2017 de prestigieuze Beatrice Warde Scholarship van de Type Director’s Club, and Monotype Foundry.

 

Share dit bericht