SILO strategisch partner van Nederlandse Defensiemusea

SILO heeft de Europese tender Marketing & Communicatie van de Koninklijke Stichting Defensiemusea gewonnen. De percelen omvatten de marketing- en communicatieactiviteiten voor vier Nederlandse Defensiemusea, te weten het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechaussee museum in Buren.

nmm_in_nevel_gehuld

Nationaal Militair Museum, Soesterberg

Paul van Vlijmen, algemeen directeur van de Koninklijke Stichting Defensiemusea:
“Wij verheugen ons op de samenwerking met Silo, het bureau dat als overtuigende winnaar uit de Europese aanbesteding voor de marketing is gekomen. Silo kan de Defensiemusea een extra stimulans geven om de stijgende lijn nog verder door te zetten. Ik ben er van overtuigd dat zij in samenwerking met de teams van de vier musea gaan zorgen voor creatieve en spraakmakende campagnes.”

Koninklijke Stichting Defensiemusea
De Defensiemusea geven met kracht het militaire verhaal en het verhaal van militairen een plek in publieke discussies door zoveel mogelijk mensen de krijgsmacht in heden en verleden te laten beleven, omdat oorlog en conflict onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld waarin we leven en dus met ons.

NMM

Rene Toneman: “We willen de komende jaren de kwaliteit van deze musea veel zichtbaarder maken in alle uitingen. Het gaat hier om musea van een ongelofelijk hoog niveau. De rijke collectie en moderne presentatie waarin het museumbezoek echt een ervaring is voor jong- en oud willen we sterker naar voren brengen in de communicatie. Wij zijn ervan overtuigd dat deze musea voor een hele grote groep mensen interessant zijn.”

De vier defensiemusea belichten elk met verschillende nadruk de betekenis van de Nederlandse Krijgsmacht in het verleden, heden en toekomst. Jaarlijks trekken de vier defensiemusea gezamenlijk rond de 425.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

SILO gaat de komende jaren samenwerken met de vier defensiemusea op het gebied van marketing en communicatie, waaronder consultancy en ontwikkeling van het communicatieplan, de online en offline campagne-ontwikkeling en realisatie van evenementen en tentoonstellingen.

NMM, Anne Reitsma Fotografie

screen-shot-2017-09-26-at-12-39-41

Share dit bericht