Rene Toneman geeft lezingen in Shenzhen en Shanghai

Creative director/partner Rene Toneman is uitgenodigd lezingen te geven in het NanShan Museum in Shenzhen, en de SIVA University in Shanghai. Ook zal hij deelnemen aan de jury van Graphic Design China ’17.

De lezing in Shenzhen zal plaatsvinden in het NanShan Museum op 29 oktober 2017, en is georganiseerd door de SGDA (Shenzhen Graphic Design Association). Dit onafhankelijke instituut staat bekend als meest invloedrijke en gezaghebbende autoriteit op het gebied van Graphic Design in China. De SGDA heeft als missie de waarde van design te benadrukken, de betekenis van design in het huidige tijdperk te verrijken en de relatie van ontwerpers en hun producten te versterken.

Rene Toneman in design jury GDC17

De SGDC organiseert twee-jaarlijks de design competitie ‘GDC’ (Graphic Design China). GDC is sinds 1992 de eerste omvangrijke wereldwijde designcompetitie van China, vergelijkbaar met Cannes Lions. Met deze competitie worden meer dan 30.000 ingezonden cases beoordeelt op kwaliteit en authenticiteit onder het motto ‘Design for China’s future’. Rene Toneman is uitgenodigd zitting te nemen in de internationale jury van GDC17. De selectie van meeste representatieve cases zal middels een rondreizende tentoonstelling te zien zijn in Azie, Europa, Afrika en de USA.

NanShan Art Museum, Shenzhen / SIVA Shanghai Institute of Visual Arts, China

SIVA University – DeTao Masters Academy

In Shanghai zal Rene op 1 november 2017 een lezing geven aan één van de meest prominente opleidingen in China voor Branding, Identity & Public Space. De universiteit is 4 jaar geleden opgezet door SIVA -Shanghai Institute of Visual Arts in samenwerking met DeTao Masters Academy.

Met de lezingen zal Rene verschillende projecten van SILO bespreken, waarin branding en architectuur een verbinding maken. In het bijzonder zal worden ingegaan op de vraag hoe architectuur en gebruikers met elkaar interacteren, en hoe ervaringen in de ruimtelijke omgeving kunnen worden gestuurd en geoptimaliseerd.

De meervoudige samenwerking met Mecanoo Architecten is voor SILO een katalysator gebleken. Mecanoo Architecten is een van Nederlands grootste architectenbureaus, en is ondermeer bekend in China als architect van het iconische Longcheng Plaza Cultural Centre. Onlangs won Mecanoo de competitie voor stedelijke ontwikkeling van het Shenzhen North Station business district, bestaande uit 12 hoge wolkenkrabbers (278-428m), een verhoogd voetgangersnetwerk en een groen stedelijk park.

Rene Toneman is oprichter en creatief directeur van SILO. Zijn bureau beweegt op het snijvlak van branding, digitale en ruimtelijke omgeving om de menselijke ervaring te bevorderen. Het werk omvat projecten voor ziekenhuizen en healthcare, cultuur & theaters, educatie & wetenschap, tech start-ups, stedelijke ontwikkeling en social impact. Veel projecten zijn internationaal onderscheiden door D&AD, ADC New York en Red Dot. Het bureau is in 2017 voor de tweede keer uitgeroepen tot European Design Agency of the Year.

Share dit bericht