Nieuwbouw Eurojust geopend

SILO feliciteert Eurojust met haar nieuwe hoofdkantoor in Den Haag. Op woensdag 4 oktober opende Zijne Majesteit de Koning officieel het door Mecanoo Architecten ontworpen gebouw. SILO ontwikkelde privacy-regulerende glaswanden die in het hele gebouw geplaatst zijn.

Eurojust is de organisatie die zich namens de Europese Unie bezig houdt met de bestrijding van ernstige grensoverschrijdende criminaliteit. Meer concreet gaat dat om zware, georganiseerde misdaad en terrorisme. Sinds zijn oprichting in 2002 is de organisatie flink gegroeid, waardoor de behoefte ontstond aan ruimere huisvesting.

Vanwege de aard van de werkzaamheden van Eurojust als crimefighter ging de realisatie van het gebouw gepaard met strenge veiligheidseisen. Het nieuwe pand, dat is gesitueerd in het kerngebied van de Internationale Zone in Den Haag werd gerealiseerd door een combinatie van Mecanoo architecten, Royal HaskoningDHV en DS Landschapsarchitecten.  Het gebouw beslaat 18.000 m2 en huisvest ruim 500 Europese crimefighters.

eurojust-2

Privacy en identiteit

Naast een gezonde en positieve werkomgeving, is privacy voor een organisatie als Eurojust van groot belang.  SILO ontwikkelde een dubbelwandig glassysteem dat aan de ene zijde zorgt voor privacy en anderzijds bijdraagt aan de identiteit van de omgeving. Binnen de Europese Unie zijn landen verbonden door de wet en taal. De gecreëerde glassystemen bieden een ruimtelijke identiteit waarin grafische inhoud van satellietbeelden van een breed scala Europese locaties is vermengt met teksten uit het Verdrag van Lissabon (Europees-rechtelijke overeenkomst). Het glassysteem is op alle kantoorvloeren toegepast en voorziet in een prettige doorzicht-regulering, èn een duidelijke identiteit.

Share dit bericht