Lezing voor ziekenhuisbestuurders door Sjoerd Koopmans

Vandaag en morgen treffen ziekenhuisbestuurders en stafleden elkaar in kasteel Engelenburg te Brummen. De bestuurders komen bij elkaar om te onderzoeken en bespreken hoe ziekenhuizen de verbinding met de regio kunnen versterken.

Sjoerd Koopmans zal een lezing geven over de healing environment die SILO samen met Mecanoo Architecten creëerde in het nieuwe Zaans Medisch Centrum. Het project is een goed voorbeeld hoe een ziekenhuis zich kan verbinden met de regio, waardoor een vertrouwde en prettige omgeving ontstaat voor de gebruikers en bezoekers. Inmiddels heeft het project meerdere internationale prijzen ontvangen, waaronder de ‘Designism Award’ in New York City voor beste ‘Social Good Project’.

“Het Zaans Medisch Centrum is een regionaal ziekenhuis, vanuit de Zaans bevolking gesticht. Ik voel trots als ik door het ziekenhuis loop. Je voelt de connectie met de Zaanstreek en dat is waar we het uiteindelijk voor doen.”

– Wouter van der Kam, bestuursvoorzitter ZMC

Illustratie Zaans Medisch Centrum

Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ)

De bijeenkomst wordt georganiseerd door SAZ. Dit is een samenwerkingsverband van regionale ziekenhuizen die sterk zijn verweven met- en verankerd in de regio waar zij gevestigd zijn. Ziekenhuizen zien de band met bewoners, kennis van lokale gebruiken en verbinding met andere regionale zorgverleners als een pré als het gaat om goede zorgverlening.

Share dit bericht