Exoskeletten komen er aan! SILO aan de slag voor Skel-Ex

Skel-Ex ontwerpt, produceert en verkoopt exoskeletoplossingen voor grootschalige productiebedrijven. Werknemers in de lucht- en ruimtevaart, scheepsbouw en zware industrie zijn met een exoskelet in staat om productiever te zijn en lopen minder risico op blessures of overbelasting. De Skel-Ex technologie biedt de drager een gewichtloos gevoel in de armen, wat resulteert in een bewezen vermindering van spieractiviteit en vermoeidheid.

SILO helpt Skel-Ex met strategische positionering en branding van deze nieuwe technologie. De exoskelleten van Skel-Ex zijn ontwikkelt in nauwe samenwerking met de Technische Universiteit Delft en zijn inmiddels uitgebreid getest bij diverse grote industriële ondernemingen. Onlangs haalde het bedrijf een aanzienlijke investering op om het product verder te ontwikkelen.

22553213_1717787114932526_5535633306224250123_o

Dennis Flinterman: “Het is nu een goed moment om de merkstrategie en branding van Skel-Ex te lanceren. SILO werkt graag mee aan het in de markt zetten van nieuwe producten of diensten. Zoals we eerder deden voor bijvoorbeeld Aigency, een platform voor Artificial Intelligence. We kijken er naar uit om met Skel-Ex samen te werken.”

“De oplossingen van Skel-Ex hebben zich in diverse pilots bewezen. We zien een innovatie van wereldklasse met een jong en dynamisch team. Met de hulp van SILO op het gebied van positionering en merkstrategie is Skel-Ex een bedrijf waarin we met volle overtuiging investeren.” Mark Offerman, VenturesOne

skel-ex-frame-ab530fe5c89b8951aefc0aa9a67dedbe-1

“Onze oplossing fungeert als een fiets voor de armen” CEO Gaurav Genani, Skel-Ex.

FlexFrame-technologie (geen motoren)
Wat Skel-Ex uniek maakt is het gebruik van FlexFrame-technologie ®. Deze techniek elimineert het gevoel ‘beperkt’ te zijn, waardoor comfortabel langdurig gebruik mogelijk is. Het frame past zich aan de lichaamsvorm en grootte van de gebruiker aan, ondersteunt de biologische beweging van de gewrichten en draagt het gewicht over aan het onderlichaam. Het apparaat bevat geen motoren: het is non-powered. Dat wil zeggen: het tapt energie af van spieren in je lichaam die doorgaans met werken weinig belast worden, en versterkt hiermee de spieren in je armen en andere hoogbelaste delen van je lichaam. Het gewicht wordt via het exoskelet verplaatst naar de onderkant van je lichaam waar de impuls van het gewicht uiteindelijk toch al doorheen moet.

Dennis Flinterman: “We zijn nu bezig met strategie en kunnen Skel-Ex binnenkort echt in de markt gaan zetten. Daar kijken we erg naar uit.”

 

Share dit bericht