Marketing Tribune – Rene Toneman vertelt over waardecreatie via design

Op de valreep van 2017 publiceert Marketing Tribune een interview met Rene Toneman waarin hij vertelt over de manier waarop SILO door middel van hun ontwerpen waarde creëert.

Dirk Hens, docent Concepting aan de Fontys Academy for Creative Industries en zijn collega Gaby Crucq-Toffolo spraken met Rene over het creatieve proces, het toelaten van verrassingen, het openstaan voor nieuwe technieken, het vormen van een hecht team en het betrekken van de opdrachtgever bij het proces.

De ontwikkeling van een gelaagde ruimtelijke identiteit voor het Zaans Medisch Centrum wordt uitgebreid toegelicht. Daarnaast reflecteert Rene ook op de ontwikkeling van SILO en het 10-jarig bestaan van het bureau: “Bij de oprichting van Silo stelden we stevige eisen aan innovatie. Alles wat we zouden gaan maken moest gewoon ijzersterk en vernieuwend zijn. We hebben altijd gezegd dat bij alles wat we doen ons werkproces een krachtige en vernieuwende output tot gevolg moet hebben. Niet om prijzen te winnen, maar voor impact en effectiviteit. Dat is na 10 jaar waar we nu zijn aanbeland. We zijn een strategisch ontwerpbureau dat werkt op het snijvlak van merk, digitale en ruimtelijke omgeving.”

Lees het hele artikel op Marketing Tribune.

Share dit bericht