Zaans Medisch Centrum genomineerd voor Frame Awards – Healthcare Centre of the Year

Zaans Medisch Centrum is genomineerd voor de Frame Award in de categorie Healthcare Centre of the Year. Een vakjury en het publiek bepalen de uiteindelijke winnaars. Twee jaar lang werkte SILO met Mecanoo architecten aan een geïntegreerd ontwerp voor een ‘healing environment’ die optimaal bijdraagt aan het herstel van de patiënten.

Het nieuwe Zaans Medisch Centrum is het eerste LEAN-ziekenhuis in Nederland. Het is een efficiënt en compact gebouw waarin professionele gezondheidszorg en een persoonlijke benadering elkaar versterken. Architectuur, stedenbouw, landschap, interieur en ruimtelijke identiteit vormen zo een samenhangend ontwerp.

In de ruime, lichte centrale hal zie je gelijk een met de hand getekende illustratie van 1.500m2. De voorstelling bestaat uit het menselijk lichaam, opgebouwd uit componenten van de industriële geschiedenis van Zaandam, bekend bij alle inwoners van de regio. Een serie van handgetekende illustraties op muren, glazen wanden en liften zorgt in het hele gebouw voor herkenning en positieve afleiding voor zowel volwassenen als kinderen. Naast deze onderscheidende ruimtelijke identiteit, ontwierp SILO ook de bewegwijzering en een nieuwe corporate identiteit inclusief logo voor het Zaans Medisch Centrum.

De Frame Awards eren de ontwerpteams achter de beste interieurprojecten ter wereld. De vakjury selecteerde uit een totaal van 892 inzendingen vijf genomineerden per categorie. Naast de jury mag ook het publiek op hun favoriete project stemmen. De prijswinnaars worden op 21 februari 2018 bekendgemaakt tijdens de award show in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Bekijk alle genomineerden op de Frame Awards-website stem voor 20 februari 2018.

05-01-2018-zaans-medical-centre-nominated-for-frame-awards

Share dit bericht