Silo wint aanbesteding wayfinding Provinciehuis Antwerpen

Na een intensieve aanbestedingsprocedure is SILO geselecteerd om de wayfinding in het spectaculaire nieuwe Provinciehuis Antwerpen te ontwerpen. Vijf bureaus dongen mee naar de prestigieuze opdracht.

Het nieuwe provinciehuis is een iconisch ontwerp van Xaveer De Geyter Architects (XDGA). De gedraaide toren en driehoekige ramen zorgen voor een opvallende uitstraling. Naast kantoren, komen er in het 33.000m2 grote gebouw ook een auditorium, raadzaal, tentoonstellingsruimte en lobby. Het nieuwe provinciehuis wordt een compact en duurzaam gebouw en omringd door een groot voor het publiek toegankelijk park. In de tweede helft van 2018 wordt het gebouw in gebruik genomen. 

Voor de bewegwijzering zocht de provincie Antwerpen specifieke expertise. SILO werd benaderd om mee te doen aan de aanbesteding en kreeg uiteindelijk de hoogste beoordeling. SILO’s plan van aanpak toonde een goed begrip van de structuur van het gebouw, de toepassing van het nieuwe werken en de architecturale context. Door gebruik te maken van customer journeys wordt in het ontwerp van de bewegwijzering rekening gehouden met de verschillende groepen mensen die het gebouw bezoeken.

© XDGA

© XDGA

Rene Toneman, creative director: “SILO is een interdisciplinair ontwerpbureau. Onze expertise op het gebied van navigatie en user-experience in complexe digitale omgevingen passen we toe in de publieke fysieke omgeving. De architectuur van het provinciehuis sluit veel traditionele vormen van wayfinding uit en vraagt om een vernieuwende aanpak. Met innovatieve en interactieve oplossingen voor de bewegwijzering ontstaat een meer natuurlijke gebruikersbeleving van het provinciehuis.”

SILO heeft in de afgelopen jaren voor meerdere prijswinnende projecten de wayfinding ontworpen, waaronder gebouw R3 op Fontys Campus Rachelsmolen en het Zaans Medisch Centrum. De opdracht voor Provinciehuis Antwerpen is SILO’s eerste project in België.

schermafbeelding_provinciehuis_silo
provinciehuis-antwerpen_render

© XDGA

Share dit bericht