Zwemcentrum Rotterdam officieel geopend

Op vrijdag 23 februari 2018 is Zwemcentrum Rotterdam officieel geopend door wethouder Adriaan Visser. Ter gelegenheid van de feestelijke opening werden alle Rotterdammers, jong en oud, uitgedaagd om watersportrecords te verbreken.

Zwemcentrum Rotterdam is het eerste gerealiseerde project in Hart van Zuid, de transformatie van het gebied rond Zuidplein en Ahoy. Het zwembad beschikt over het enige officiële 50-meter wedstrijdbad van de stad en een 25-meter doelgroepenbad met beweegbare bodem. Het Zwemcentrum biedt zo ruime mogelijkheden voor zowel topsporters als recreatieve zwemmers in Rotterdam.

Opening Zwemcentrum

Foto: Tijmen Kielen en 500Watt.

SILO creëerde in samenwerking met Kraaijvanger Architects een entreegebied waarin bezoekers zich welkom voelen én veilig. “Voor de wanden van de entreehal creëerden we een doorlopend beeld waarin handgetekende illustratie en 3D-gemanipuleerde grafiek gecombineerd worden. De meeste beeldelementen verwacht je wel in een zwembad: sport en spel, grafische belijning, felgekleurde vlotterlijnen, tegels, waterstroming en reflectie. In dit samenspel duiken ook drie walvissen op: groot maar goedaardig. Een surrealistische interventie die tegelijkertijd verwelkomend en zeer toepasselijk is,” aldus Rene Toneman, Creative Director van SILO.

Het iconische beeld is uitgevoerd in een innovatief pixel-perfect mozaïek van 160m², bestaande uit 967.375 tegels. In zijn totaliteit geeft het mozaïek eigenheid aan het zwembad en verhoogt het de kwaliteitsbeleving van het entreegebied.

Bekijk de volledige case van Zwemcentrum Rotterdam.

Share dit bericht