Koning opent tentoonstelling Willem

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende op dinsdag 24 april 2018 de tentoonstelling ‘Willem’ in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. SILO ontwikkelde de publiciteitscampagne voor de tentoonstelling.

Aankomst koning - Foto Anne Reitsma

Foto: Anne Reitsma

‘Willem’ geeft een uniek beeld van het leven van de jonge Willem van Oranje en zijn onbekende jaren als militair en veldheer ver voordat de Tachtigjarige Oorlog of de Nederlandse Opstand uitbrak. Duidelijk wordt hoe hij de leider van de Opstand kon worden en gezien wordt als ‘Vader des Vaderlands’. Aanleiding voor de tentoonstelling is dat het dit jaar 450 jaar geleden is dat de Tachtigjarige oorlog uitbrak.

De publiciteitscampagne introduceert de hoofdrolspelers van de tentoonstelling – Willem, zijn eerste vrouw Anna en zijn rivaal koning Filips II van Spanje – en legt verbindingen tussen de geschiedenis en de actualiteit.

Het fundament van de campagne is een reeks prikkelende interviewfragmenten waarin Jort Kelder Willem bevraagt over zijn overtuigingen en drijfveren. Door de beeldcultuur van de 16e eeuw te verweven met de hedendaagse mediacultuur wordt Willem’s relevantie voor het Nederland van nu onderstreept.

SILO heeft een langlopend strategisch partnerschap aangaande marketing en communicatie met de Koninklijke Stichting Defensiemusea, de overkoepelende organisatie waar het Nationaal Militair Museum onder valt.

‘Willem’ is voor het grote publiek te zien van 25 april tot en met 28 oktober 2018. De tentoonstelling werd gemaakt door Ars Longa.

Bekijk de volledige case van ‘Willem’ voor het Nationaal Militair Museum.

Share dit bericht