Werk in uitvoering: SILO voor Greens in the Park

Hoe combineer je een ijzersterk horecaconcept met grote duurzaamheidsambities en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap? Greens in the Park, een nieuw restaurant met tuin in Den Haag, geeft antwoord op deze vraag middels een innovatieve business case. SILO ondersteunt het initiatief.

Greens in the Park wordt ontwikkeld op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark. De gemeente stelde hoge eisen aan de herontwikkelingsplannen voor de locatie. Greens werd geselecteerd omdat het plan de grootste positieve maatschappelijke impact genereert voor de wijk en de stad.

Greens in the Park work in progress

In het restaurant kun je terecht voor heerlijke gerechten die zijn bereid met verse groenten, kruiden en bloemen uit de naastgelegen tuinen. De biologische tuinen worden onderhouden door mensen die om sociale en/of gezondheidsredenen op afstand van de arbeidsmarkt staan. Het investeren van de opbrengsten uit het restaurant in de tuinen maakt het concept van Greens sluitend.

SILO werkt al vanaf het begin samen met Greens aan de ontwikkeling van het concept. De kernwaarden van het initiatief worden voelbaar gemaakt door een sterke gebiedsidentiteit neer te zetten. In de totaalbeleving van het eten, de tuinen en de parkomgeving staat de positieve relatie tussen mens, natuur en voedsel centraal.

Voor het interieur werd een high-craft interventie bedacht, gemaakt uit 20 duizend blokjes in zes verschillende houtsoorten. De beleving binnen en buiten worden zo met elkaar verbonden. SILO maakte ook de visuele identiteit en de website die binnenkort gelanceerd wordt.

Op 30 mei 2018 wordt Greens in the Park officieel geopend door de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke. Greens zal dagelijks geopend zijn tussen acht uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds en is beschikbaar voor feesten en partijen.

Greens in the Park

Impressie van Greens in the Park door DGJ Landscapes

Greens in the Park is een initiatief van Robert-Jan Vermeulen, Djoeke Delnooz, en Wessel Tiessens. Claudia van Leest ontwierp het duurzame restaurantgebouw en DGJ Landscapes de tuinen.

In de loop van de zomer volgt een volledige casebeschrijving.

Share dit bericht