Burgemeester opent Greens in the Park

Greens in the Park, een nieuw restaurant met tuin in Den Haag, is op 30 mei 2018 officieel geopend. Burgemeester Pauline Krikke oogste de symbolische eerste groente uit de moestuin en bracht deze naar de keuken.

SILO werkt samen met Greens aan de ontwikkeling van het duurzame en maatschappelijk verantwoorde horecaconcept.

Greens in the Park is ontwikkeld op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark. De gemeente stelde hoge eisen aan de plannen voor herontwikkeling van de locatie. Greens werd geselecteerd omdat het plan de grootste positieve maatschappelijke impact genereert voor de wijk en de stad.

“Greens in een voorbeeld van de impact economy. De combinatie van een duurzaam restaurant met een moestuin die dagbesteding biedt voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is nieuw. We zijn trots dat Den Haag hiermee een primeur heeft“, aldus burgemeester Krikke.

Opening Greens

In het restaurant kun je terecht voor heerlijke gerechten die zijn bereid met verse groenten, kruiden en bloemen uit de naastgelegen tuinen. Deze worden onderhouden door mensen die om sociale en/of gezondheidsredenen op afstand van de arbeidsmarkt staan. Door de opbrengsten uit het restaurant te investeren in de tuinen vormt het Greens een totaalconcept.

SILO werkt al vanaf het begin samen met Greens aan de ontwikkeling van het concept. De kernwaarden van het initiatief worden voelbaar gemaakt door middel van een sterke gebiedsidentiteit die in het interieur, de branding en de website is doorgevoerd. In de totaalbeleving van het eten, de tuinen en de parkomgeving staat de positieve relatie tussen mens, natuur en voedsel centraal.

In het oog springt de ‘high-craft’ interventie die de keuken omhult: een sfeervolle afbeelding die is opgebouwd uit 20 duizend blokjes in zes verschillende houtsoorten.

Opening Greens

Door de weeks is Greens geopend tussen acht uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds en in het weekend van negen uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds. Greens is ook beschikbaar voor feesten en partijen.

Greens in the Park is een initiatief van Robert-Jan Vermeulen, Djoeke Delnooz, en Wessel Tiessens. Claudia van Leest ontwierp het duurzame restaurantgebouw en DGJ Landscapes de tuinen.

Opening Greens

In de loop van de zomer volgt een volledige casebeschrijving.

Share dit bericht