StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam

Het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam heeft de StiB Award 2018 gewonnen. Het project is hiermee uitgeroepen tot meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp.

De ombouw van het voormalige stadskantoor tot Zwemcentrum Rotterdam is het eerste gerealiseerde project van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Het zwemcentrum biedt alle faciliteiten voor de topsporter, maar is ook laagdrempelig voor de recreant. Samen met de architect van het zwemcentrum, Kraaijvanger Architects, creëerde SILO een verrassend, gastvrij en veilig entreegebied.

Een mozaïek met drie vriendelijke en respectvolle walvissen draagt bij aan de sociale veiligheid. Als waakzame waterreuzen stimuleren de walvissen respectvol gedrag op een positieve manier. In zijn totaliteit geeft het mozaïek eigenheid aan het zwembad en verhoogt het de kwaliteitsbeleving van het entreegebied.

De Steden in Beweging (StiB) Award wordt sinds 2013 uitgereikt. Een vijfkoppige vakjury bezocht het zwemcentrum en oordeelde onder andere over hoe gebouw het voorziet in de behoeften van haar gebruikers, op welke wijze het gerealiseerde ontwerp innovatief is, en hoe het omringend stedelijk gebied en de identiteit van de stad/wijk wordt versterkt. Naast de vakjury stemden ook de bezoekers van de Provada unaniem op het project.

Bekijk de volledige case van Zwemcentum Rotterdam.

Share dit bericht