Nederlandse Veteranendag 2018: “Ik draag de witte anjer”

“Ik draag de witte anjer.” Dat is de centrale boodschap van de nieuwe campagne die Silo ontwikkelde voor de Nederlandse Veteranendag. Op 30 juni 2018 zal in Den Haag de veertiende editie van dit jaarlijks evenement plaatsvinden.

De witte anjer is het nationaal symbool waarmee iedereen zijn respect en waardering kan tonen voor de meer dan 115.000 militaire veteranen in Nederland. De anjers worden gedragen tijdens de Nederlandse Veteranendag en bij andere veteranenactiviteiten.

In de campagne van dit jaar staan belangrijke steunpilaren in het leven van de veteranen centraal. We maken kennis met Dianne, de vriendin van Stefan; Leo, de collega van Afghanistan-veteraan Tienka; en Jelle, de kleinzoon van oud-marinier Rene. Zij dragen de witte anjer.

De liefdevolle band tussen de veteranen en de mensen in hun omgeving is in samenwerking met fotograaf Ivo van der Bent op een indringende manier in beeld gebracht.

Op de website van Veteranendag staan aangrijpende veteranenverhalen, onder andere van Stefan. Hij kampt met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en ging door hele diepe dalen. Inmiddels ziet zijn leven er beter uit, onder andere door de steun van zijn vriendin Dianne. ‘Ik ben zijn veilige plek’, vertelt zijn vriendin Dianne.

Silo is sinds 2011 verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitwerking van de jaarlijkse campagnes en branding van de Nederlandse Veteranendag. Ook geven we advies op het gebied van communicatie en strategie. In 2017 bezochten meer dan 90.000 mensen de Veteranendag.

Bekijk de volledige case.

Share dit bericht