Diederik Wubs start stage bij Silo

Sinds 23 juli 2018 loopt Diederik Wubs stage bij Silo. Diederik studeert Grafisch Ontwerp aan ArtEZ kunstacademie Zwolle en zit momenteel in zijn laatste jaar. De komende vijf maanden zal hij in verschillende teams meewerken aan diverse projecten.

Ontwerpen in teamverband spreekt Diederik aan: “Ik word blij van het helpen van anderen; ontwerpen doe je niet alleen, maar samen!”

Tijdens zijn studie onderzocht hij het complexe vraagstuk van laaggeletterdheid. De uitkomst van het onderzoek was een ontwerp voor een bril die laaggeletterden helpt etiketten makkelijker te lezen. De bril zorgt ervoor dat de wirwar van informatie wegvalt en alleen de kern overblijft. Het inclusieve ontwerp functioneert niet alleen als oplossing, maar draagt ook bij aan de bewustwording over het probleem van laaggeletterdheid.

Diederik is geboren in de Noordoostpolder en groeide op in Luttelgeest. Hij is van huis uit nuchter en houdt van helderheid. Dat komt terug in zijn ontwerpstijl, waarin hij zoekt naar duidelijkheid, eenheid en speelsheid. Tijdens zijn stage wil Diederik zich verder ontwikkelen op het gebied van spatial design, typografie en identity design.

Ook interesse om stage te lopen bij Silo? Houd onze vacaturepagina in de gaten.

Share dit bericht