Zaans Medisch Centrum genomineerd voor Sign+ Award

De ruimtelijk identiteit en wayfinding van het Zaans Medisch Centrum is genomineerd voor de Sign+ Awards, de belangrijkste vakprijs in de Nederlandse sign- en displaybranche. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.

In het Zaans Medisch Centrum ervaren patiënten en bezoekers een ruimtelijke omgeving die optimaal bijdraagt aan het welzijn. Silo werkten intensief samen met Mecanoo architecten aan de ontwikkeling van deze ‘healing environment’.

Bij binnenkomst in de centrale hal zie je als bezoeker gelijk een met de hand getekende voorstelling van het menselijk lichaam, opgebouwd uit herkenbare elementen uit de Zaanse industriële geschiedenis.

De bewegwijzering en de illustraties op muren, glazen gevels, lichtbakken en liften zijn gerealiseerd in samenwerking met Reklaspits en Vescom.

Zaans Medisch Centrum

Een vakjury bepaalt de winnaars per categorie. Eén van de categoriewinnaars wordt tevens uitgeroepen tot de overall winnaar van de Sign+ Awards 2018. Daarnaast kan het publiek een stem uitbrengen op zijn favoriete project.

De Sign+ Awards worden georganiseerd door het vakblad Sign+ Magazine, een uitgave van Eisma Businessmedia. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 november 2018 in Rotterdam.

Share dit bericht