Silo x Logo x Logo

Wat is je favoriete logo? Die vraag stelde Roel Stavorinus, brand strategist bij Grrr, aan een aantal ontwerpers waaronder Rene Toneman van Silo. Het resultaat is een publicatie die onderzoekt wat we mogen verlangen van logo’s en branding in een digitaal tijdperk.

Roel vroeg ontwerpers om hem twee favoriete logo’s op te sturen: één (mede) door henzelf gemaakt en één van een collega-ontwerper. De ontwerpen in de tweede categorie variëren van de vijf in elkaar grijpende ringen van het Olympische Spelen-logo uit 1913 tot het Dropbox-logo uit 2017.

Rene koos Silo’s logo voor Rijksmuseum Boerhaave omdat het een geslaagde abstrahering is van onderzoekslust en nieuwsgierigheid. Salvatore Gregorietti’s versie van het Pirelli-logo uit 1945 was zijn andere inzending.

“De uitgerekte letter P vertegenwoordigt de grote mate van flexibiliteit en stabiliteit van het product: rubber, en later de rubber band. Je kunt er zelfs een racebaan in ontdekken… Het [logo] is tot op de dag van vandaag eerlijk, duidelijk, humoristisch, simpel, krachtig, vervreemdend en iconisch.”

Rijksmuseum Boerhaave x Pirelli

Logo x Logo wordt gepresenteerd en bediscussieerd (onder meer door Dennis Flinterman van Silo) tijdens ‘It’s all graphic’ op donderdag 15 november in Pakhuis de Zwijger. Het evenement wordt mede-georganiseerd door het Wim Crouwel Instituut.

Meer informatie over het evenement is hier te vinden.

Share dit bericht