Designer Julian Baan gestart bij Silo

Silo heeft sinds kort een nieuwe ontwerper in dienst: Julian Baan. Julian is net afgestudeerd als Graphic Designer aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Hij wil zich verder ontwikkelen op het snijvlak van grafisch en ruimtelijk ontwerp.

In het afgelopen jaar liep Julian stage bij Silo en leerden beide partijen elkaar goed kennen. Julian wil als ontwerper zijn verantwoordelijkheid nemen en verandering in gang zetten. Hij maakt daarom graag geëngageerde ontwerpen waarin de menselijke beleving centraal staat.

“Door de juiste vragen te stellen – en de vraag achter de vraag te onderzoeken – kun je echt iets toevoegen aan de wereld.”

Julian’s afstudeerproject met de titel ‘Just eat less meat’ stelt kritische vragen bij de consumptie van vlees. Hij ontwierp een installatie die op een ruimtelijke en visuele manier inzichtelijk maakt wat de werkelijke impact van vleesconsumptie is. Julian hoopt te bereiken dat mensen anders naar vlees gaan kijken en hen stimuleren minder vlees te eten.

Het afstudeerproject is een voorbeeld van de manier waarop Julian complexe informatie omzet in krachtig, helder en simplistisch ontwerp. Dit type projecten wil hij bij Silo ook onder handen nemen.

Julian woont in Hoevelaken en zal afwisselend in Den Haag en in de net door Silo geopende vestiging in Amsterdam werken.

Share dit bericht