Dennis Flinterman spreekt op It’s all Graphic

Op donderdagavond 15 november 2018 vindt de vierde editie van It’s all Graphic plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het programma draait om de ontwikkeling van visuele identiteiten. Dennis Flinterman, managing director van Silo, is een van de sprekers.

Technologische ontwikkelingen zorgen voor snelle veranderingen in de sectoren van grafische vormgeving en visuele communicatie, waardoor het onderscheid tussen de beide disciplines vervaagt. Hoe bewaak je de kwaliteit van een visuele identiteit wanneer informatie zich razendsnel digitaal kan verspreiden en het bereik vele malen groter is? En met welke inventieve manieren kunnen organisaties, marketeers en ontwerpers de boodschap en het merk met elkaar verbinden?

Dennis zal vertellen over de merkidentiteit die Silo ontwikkelde voor Rijksmuseum Boerhaave. Het wetenschappelijke proces wordt verbeeld in visuele experimenten die bezoekers intrigeren en uitnodigen tot ontdekken. De visuele identiteit van het museum is flexibel toe te passen, maar blijft altijd herkenbaar voor het publiek.

Andere sprekers zijn onder meer Roel Stavorinus die onlangs het boek Logo x Logo publiceerde, Claire Parker van Design Bridge, Eric de Haas van HeyHeydeHaas en Henk Haaima van Mirabeau.

It’s all Graphic is een coproductie van het Wim Crouwel Instituut en Pakhuis de Zwijger. Het evenement is pay-as-you-like, maar aanmelden is vereist. De voertaal is Engels. Kun je niet aanwezig zijn? Bekijk dan de videoregistratie.

Share dit bericht