Sign+ Award 2018 voor Zaans Medisch Centrum

De healing environment van het Zaans Medisch Centrum heeft de Sign+ Award 2018 gewonnen. De belangrijkste vakprijs in de Nederlandse sign- en displaybranche werd op 9 november 2018 aan boord van de SS Rotterdam uitgereikt.

“Het is een heel mooi en bizar ontwerp, zonder visuele ‘vervuiling’, dat ook na lange tijd nog interessant is voor bezoekers en zorgt voor positieve afleiding. Het wordt onderdeel van de architectuur van het pand en draagt bij aan de ‘healing environment’. Het geheel is gewoon af”, aldus Henri Ritzen, voorzitter van de vakjury.

Bij binnenkomst in het ziekenhuis zie je meteen een immense met de hand getekende voorstelling van het menselijk lichaam, opgebouwd uit herkenbare elementen uit de Zaanse industriële geschiedenis. Overal in het Zaan Medisch Centrum keert deze illustratieve en verhalende stijl terug op muren, glaswanden, lichtbakken en liften.

Zowel de illustraties als de bewegwijzering in Zaans Medisch Centrum hebben als doel de ruimtelijke ervaring van patiënten, bezoekers en personeel te verrijken. Gebruikers van het gebouw kunnen eenvoudig hun weg vinden en ervaren positieve afleiding.

Bij de ontwikkeling van de ruimtelijke identiteit en de signage werkte Silo intensief samen met de opdrachtgever en Mecanoo, de architect van het ziekenhuis. Het omvangrijke ontwerp werd gerealiseerd in samenwerking met Reklaspits en Vescom.

Naast de ‘best-in-show’ prijs won het Zaans Medisch Centrum ook in de categorie Architectural Signage. De tweejaarlijkse Sign+ Awards worden georganiseerd door het vakblad Sign+ Magazine, een uitgave van Eisma Businessmedia.

Share dit bericht