Dag 2018! Hallo 2019!

Het jaar 2018 is bijna voorbij. Een mooi moment, om – tussen de kerstkalkoen en de oliebol – nog even terug te blikken op de highlights.

Silo werd dit jaar tien, maar eigenlijk hadden we nauwelijks tijd om daarbij stil te staan. We hebben hard gewerkt om het bureau naar een volgende fase te brengen. Onderdeel daarvan is de studio die we in Amsterdam openden. “Een logische stap voor ons om hier met onze opdrachtgevers te werken aan projecten die zorgen voor positieve impact,” aldus Dennis Flinterman.

We zijn trots op de diversiteit aan projecten die we gerealiseerd hebben. In het begin van het jaar werd Zwemcentrum Rotterdam in gebruik genomen. De vriendelijke maar waakzame waterreuzen bij de entree vormen een passend welkom dat zorgt voor een gevoel van veiligheid. In januari lanceerde Futurumshop haar volledig nieuwe webshop.

1-hvz_header-1280px

In juni presenteerden we de nieuwe identiteit waarmee Centralpoint de grootste zakelijke ICT-leverancier van Europa wil worden. Ook zagen onze designs voor Overflow en Vakwerk het levenslicht. Het bijzondere project Greens in the Park, waarvoor Silo een ruimtelijke, digitale én merkidentiteit creëerde, opende vlak voor de lange warme zomer zijn deuren.

We maakten toffe campagnes voor opdrachtgevers als de Nederlandse Veteranendag, de Tweede Kamer en het Nationaal Militair Museum. Grand Café 4’33, de unieke samenwerking tussen het Muziekgebouw en Dudok, kreeg een robuust logo. De jarenlange samenwerking met het eScience Center werd voortgezet met de lancering van de Research Software Directory. De nieuwe website voor visualizer Plomp is een waanzinnige ervaring!

Willem Fake Nieuws

Nieuwe opdrachten brachten ons buiten de landsgrenzen. We gingen aan de slag in Antwerpen om het spectaculaire provinciehuis, een ontwerp van Xaveer de Geyter Architecten (XDGA) te voorzien van bewegwijzering en ruimtelijke identiteit. Ook startten we onder meer de ontwikkeling van digitale projecten voor Easyscan en architectenbureau KCAP. In samenwerking met EMMA – Experts in Media en Maatschappij wonnen we meerdere pitches!

Na het zeer succesvolle 2017, werden ook dit jaar weer prestigieuze awards gewonnen. Samen met Mecanoo architecten wonnen we bij de Frame Awards de People’s Vote in de categorie Healthcare Centre of the Year. De healing environment van Zaans Medisch Centrum was daarnaast ook de grote winnaar van de Sign+ Awards. Voor het logo en de merkidentiteit van Rijksmuseum Boerhaave kreeg Silo een ADC Bronze Cube en D&AD Wood Pencil.

signplusaward

Kortom, 2018 was een mooi jaar. Maar met alle fijne projecten die eraan komen, kunnen we toch niet wachten tot 2019 begint!

Share dit bericht