Koude Oorlogtentoonstelling in Nationaal Militair Museum geopend door Minister Bijleveld

Minister van Defensie Ank Bijleveld heeft de tentoonstelling ‘Als de Russen komen’ geopend in het Nationaal Militair Museum. De tentoonstelling laat bezoekers de dreiging van de Koude Oorlog (her)beleven. Silo ontwikkelde de campagnestrategie en een visuele stijl die sfeer van de periode ademt.

De tentoonstelling belicht de gespannen periode waarin de wereld was verdeeld in Oost en West vanuit verschillende perspectieven. De nadruk ligt op hoe Nederland, als klein landje tussen de twee grootmachten, op scherp stond. Er is speciale aandacht voor de vele dienstplichtigen die voorbereid werden op een mogelijke escalatie.

Een aangrijpende 3D-audiotour voert bezoekers langs bijzondere objecten uit binnen- en buitenland. Een van de stopstukken is een Chieftain, een zware Britse tank die ten tijde van de Koude Oorlog gestationeerd was bij de Britse ‘Berlin Brigade’. De tank van maar liefst 57 ton is uitgevoerd in karakteristieke ‘urban camouflage’; een patroon speciaal ontwikkeld om minder op te vallen in stedelijk gebied. De tentoonstelling maakt ook de koppeling met de actualiteit door in te gaan op cyber warfare, hacks en fake-news.

Silo ontwikkelde de campagne als onderdeel van een langlopend strategisch partnerschap met de Koninklijke Stichting Defensiemusea, de overkoepelende organisatie waar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg onder valt.

‘Als de Russen komen’ is te ervaren van 23 februari tot en met 1 september 2019. Als randprogramma is er onder meer een escaperoom ingericht waarin je moet voorkomen dat er een allesvernietigende kernoorlog uitbreekt. Ook de line-up van het tankevent in de zomer wordt vormgegeven rond de Koude Oorlog.

Bekijk de volledige case van ‘Als de Russen komen’ voor het Nationaal Militair Museum.

Share dit bericht