Joost Roozekrans versterkt Silo als Creative Director Amsterdam

Het team van strategisch ontwerpbureau Silo is versterkt met ontwerper Joost Roozekrans. Als zeer ervaren Creative Director gaat Joost leiding geven aan de vestiging van Silo in Amsterdam.

Joost heeft een grote staat van dienst op het gebied van branding en identity design, onder meer als een van de ontwerpers van de veelgeprezen identiteit voor de Nederlandse politie.

“De komst van Joost geeft een impuls aan onze ontwikkeling tot veelzijdig strategisch ontwerpbureau. Zijn kennis en internationale ervaring passen bij onze onderzoeksgedreven aanpak,” aldus Dennis Flinterman, managing director Silo.

De nieuwe positie van Joost bij Silo volgt op een periode van tien jaar in China. In Shanghai had hij zijn eigen bureau SparkyTiger en gaf hij les op het gebied van branding en identity design. Van 2009 tot 2012 gaf hij als creative director leiding aan Studio Dumbar Shanghai.

Na zijn studie aan St. Joost in Breda begon Joost carrière bij Smidswater en vervolgens Studio Dumbar. In Londen werkte hij voor The Guardian aan het ontwerp van de online krant en als freelance ontwerper voor diverse bureau’s. In 2001 was hij een van de oprichters van ontwerpbureau NLXL in Den Haag.

Als Joost niet aan het werk is, bezoekt hij graag megasteden, musea en restaurants. Zijn brede muzieksmaak gaat van klassieke muziek naar Afrikaanse wereldmuziek en van techno naar tango.

Sinds oktober 2018 is Silo naast Den Haag ook in Amsterdam gevestigd. Vanuit deze locatie wordt samengewerkt met opdrachtgevers als het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam Science Park en Albert Heijn.

Share dit bericht