Ontwerp voor de Witte Anjer Prijs

Tijdens de Nederlandse Veteranendag staan ieder jaar veteranen en hun inzet voor ons land centraal. In de aanloop naar het evenement wordt de Witte Anjer Prijs uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder inzet voor veteranen.

De Witte Anjer Prijs is in 2018 door het Nationaal Comité Veteranendag in het leven geroepen voor mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. Denk aan de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat, een liefdevol en ondersteunend thuisfront of de een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een prachtige lokale veteranendag te organiseren.

Een jury boog zich over drie ontwerpvoorstellen voor de prijs die de winnaar zal ontvangen. Naast creative director Joost Roozekrans van Silo bestond de jury uit Jaap Smit (voorzitter Nationaal Comité Veteranendag en Commissaris van de Koning in Zuid-Holland), Henri Clausen (veteraan, kunstenaar en bestuurslid van de Stichting Veteranenkunst), Jan Rijken (veteraan en projectleider Veteranendag) en Anne Mulder (veteraan en Tweede Kamerlid).

De keuze van de jury viel unaniem op het ontwerp van de Zuid-Koreaanse Minnari-Bot Lee, alumni van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Een belangrijk thema in het werk van Minnari-Bot, is de verbinding leggen tussen het verleden en de toekomst. Ze vindt het belangrijk dat de jongere generatie bewust is van veteranen en het werk dat zij gedaan hebben.

De jaarlijkse Nederlandse Veteranendag zal op zaterdag 29 juni 2019 plaatsvinden. Net zoals in de voorgaande jaren, ontwikkelt Silo de campagenidentiteit. De eerste uitingen hiervan zullen binnenkort verschijnen.

Foto: Frederik Klanberg

Share dit bericht