PET Felt-portret van de koning en koningin voor gemeentehuis Zuidplas

Portretten van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn subtiel verwerkt in de Pet Felt-wand van de raadzaal van gemeente Zuidplas. Op vrijdag 7 juni 2019 opende staatssecretaris Tamara van Ark het nieuwe gemeentehuis, ontworpen door Kraaijvanger Architects.

Silo maakte een ontwerp op basis van foto’s van Erwin Olaf. Door de portretten uit te voeren in hetzelfde materiaal als de wandbekleding heeft de raadszaal een rustige uitstraling. De wand draagt bij aan de goede akoestiek en is zeer duurzaam omdat het Pet Felt gemaakt is van 100 procent gerecyclede grondstoffen.

Het gemeentehuis van Zuidplas is het eerste circulair gesloopte en herbouwde gemeentehuis van Nederland. Het resultaat is een duurzaam, energieneutraal en comfortabel gebouw. Hoewel er geen officiële regels zijn voor het plaatsen van staatieportretten in overheidsgebouwen, wordt gezien als een goed gebruik.

20190611_zuidplas

Share dit bericht