Centralpoint.nl

Webshop voor Nederlands grootste ICT-leverancier

Centralpoint.nl werd opgericht in 2001 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de belangrijkste zakelijke ICT-leveranciers van Nederland. Centralpoint heeft als missie om aan alle ICT-wensen tegemoet te komen. Dat betekent dat je werkelijk elk product bij hen kunt bestellen. En dan bedoelen we ook echt alles.

Voor Centralpoint.nl is deze, nu al zesde nieuwe website sinds haar oprichting in 2001, een logische stap in haar leading longtail strategie.

“De site van Centralpoint.nl onderging de zesde metamorfose sinds de lancering in 2002. De omzet van het bedrijf is toegenomen van 1 miljoen euro in dat eerste jaar, tot een prognose van 75 miljoen dit jaar. In 2012 was dat nog 60 miljoen. De continue verbetering van het design en optimalisatie van de online user experience speelt hierin een cruciale rol.” 

Commercieel directeur Marcel Joosten

Sinds 2007 is SILO verantwoordelijk voor het webdesign, interaction design en de client sided techniek. In 2011 werd de website volledig vernieuwd. Een logische stap in de longtail strategie van Centralpoint.nl met focus op snelle vindbaarheid en een optimale user experience voor consumenten én zakelijke gebruikers. Door de grote vlucht van mobile en tablet gebruik ontstond de behoefte voor een redesign van de site, volledig responsive en optimaal werkend op alle verschillende platforms.

UX en conversie

SILO werkt sinds 2007 samen met Centralpoint aan de voortdurende verbetering en optimalisatie van website. SILO adviseert op het gebied van user interactie, design en front end techniek. In 2015 is de website volledig vernieuwd, de site is nu volledig responsive en werkt optimaal op desktops, tablets en smartphones. Later dat jaar is ook centralpoint.be live gegaan.

Directeur Brian Speelman: “Bij de analyse van de Google Analytics data viel het ons begin dit jaar op dat het gebruik van mobile en met name tablet een grote vlucht nam binnen de B2B-markt waarin Centralpoint.nl opereert.

Aangezien we al onze bezoekers altijd een optimale gebruikerservaring willen geven, hebben we samen met SILO deze nieuwe website ontwikkeld. We kunnen nu ook de zakelijke koper die ’s avonds met zijn tablet op de bank zijn bestelling wil doen het 100% ‘Centralpoint-gevoel’ geven. En daar zijn we trots op.”

Centralpoint.nl mobile web

Modulaire opbouw, klaar voor de toekomst

De nieuwe website maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van HTML5 en CSS3. Deze verandering zorgt er niet alleen voor dat de pagina’s sneller laden, maar ook dat de website nu optimaal leesbaar is op smartphone en dat het hele ontwerp van de website meeschaalt naar de breedte van een tablet. Het is nu eenvoudig om op tablet en mobiel snel door het assortiment en de afbeeldingen te swipen. Bovendien wordt de inhoud van de winkelwagen meegenomen over de verschillende devices, wat zorgt voor een ultieme shopping experience.

Extra aandacht voor de checkout

In 2016 is extra aandacht besteed aan de checkout-procedure. Deze past zich aan aan de gebruiker (zakelijk of privé) en aan het gebruikte apparaat. Voor mobiel worden bijvoorbeeld de knoppen automatisch groter, zijn de betaalmechanismen gekoppeld aan apps voor mobiel bankieren en wordt het afleveradres automatisch met geolocatie ingeladen.

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Centralpoint Europe
 • Jaar
  2007 - nu
 • Activiteiten
  Online strategy
  UI design
  UX design
  Front-end development


Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case