Dataflex

Corporate website + shopping experience

Dataflex is een toonaangevende fabrikant en leverancier van ergonomische werkplek accessoires. In 2015 werd de geheel nieuwe Dataflex website gelanceerd, met als doel opdrachtgevers te inspireren en te helpen bij het realiseren van een comfortabele, gezonde en inspirerende werkplek voor iedereen.

In 2015 ontwikkelde SILO een geheel nieuwe merkstrategie en -identiteit voor Dataflex. Als onderdeel van de langdurige strategische samenwerking werd SILO gevraagd het webdesign en de front-end van de nieuwe Dataflex website te ontwikkelen.

Website met online merkbeleving en een unieke b2b shopping experience

Het resultaat is een unieke website waarin een koppeling wordt gemaakt tussen online merkbeleving, de verschillende product collecties en een B2B shopping experience. Hoge-resolutiebeelden, 3d modellen en sfeer impressies geven een goede indruk van alle collecties en toepassingsmogelijkheden. Daarnaast krijgt u door de heldere layout en navigatie een goed overzicht van de productgroepen, opties en accessoires. Daarnaast ook een nieuwe tool, de vraaggestuurde Product finder, waarmee u ons hele assortiment kunt laten doorzoeken op het voor u best passende product.

dataflex website design configurator

Stel je eigen monitorarm samen met de 3D configurator

3D-Configurator

Dankzij een interactieve configurator uitgerust met 3D-modellen, kan de bezoeker de monitorarmen volledig personaliseren en aanpassen aan zijn of haar eigen werkplek en de gewenste configuratie van monitorschermen en aanvullende accessoires. De zelfgecreëerde monitorarm kan vervolgens rechtstreeks vanuit de configurator worden besteld via een aangesloten dealer.

dataflex responsive website

Responsive grid – De site werkt optimaal op desktops, tablets en smartphones

Optimale gebruikerservaring

De volledige Dataflex website is beschikbaar in 5 verschillende talen en is geo-targeted – wat ervoor zorgt dat de website de locatie en taal van de gebruiker herkent en zich hieraan aanpast. Ook kunnen land en taal handmatig worden aangepast (elk land heeft de optie ‘Engelstalig’). Uiteraard is de gehele website responsive en dus geoptimaliseerd voor alle apparaten, ongeacht de grootte van het scherm.

Dataflex responsive web tablet

Tips & tricks voor een ergonomische werkplek

Als aanvulling op de rijke productervaring en de webshop, biedt de website nuttige tips & tricks en handige informatie voor een ergonomisch verantwoorde, inspirerende werkplek. Sinds de lancering eind 2015 blijft de website groeien in bezoekersaantallen en wordt de site periodiek uitgebreid en verder geoptimaliseerd voor een ultieme gebruikerservaring.

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Dataflex International
 • Jaar
  2015 - nu
 • Activiteiten
  Online strategy
  UI design
  UX design
  Front-end development
 • Fotografie
  Marleen Sleeuwits, Thijs Wolzak
 • Back-end development
  Guidance

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case