Dataflex

High attention voor een low-involvement product

Dataflex is een toonaangevende fabrikant en leverancier van ergonomische werkplek accessoires. Het bedrijf is gespecialiseerd in verschillende collecties van monitor arm systemen voor professionals en thuisgebruikers over de hele wereld.

Het familiebedrijf is recent overgenomen van vader op zoons, en ontwikkelt zich snel van importeur en retailer naar een design gedreven fabrikant van in eigen beheer ontwikkelde duurzame producten.

Dataflex raadpleegde SILO om het bedrijf bij te staan in het veranderingsproces, waarbij bleek dat bijna alles op het gebied van merk en communicatie herzien diende te worden.

Actie

Een monitorarm is een low-involvement product. Het helpt je om prettig en comfortabel te kunnen werken, maar hoe vraag je de aandacht voor dit functionele en ergonomische product?Uitgangspunt voor de merkessentie van Dataflex is een comfortabele en gezonde werkplek voor iedereen. Een werkplek waar je je thuisvoelt en het beste uit jezelf kunt halen. Maximale verstelbaarheid is daarbij essentieel.

SILO ontwikkelde een vormentaal waarbij modulariteit, verstelbaarheid en flexibiliteit voelbaar wordt gemaakt. De bouwsteen is een ‘connector’, met de x van Dataflex als scharnierpunten, draaibaar en verstelbaar in elke gewenste compositie.

DFX_Corporate fotografie_2_LR Corporate photography

De corporate fotografie laat op verhalende wijze de mogelijkheden zien om met Dataflex te kunnen werken, letterlijk in elke gewenste positie.

Productfotografie toont alle productseries in context van verschillende gebruikers.

De communicatiemiddelen variëren van productbrochures, instructiesheets, website met product configurator, verpakkingslijn tot correspondentie middelen etc. De visuele identiteit en communicatiestijl is fris, opgewekt en optimistisch.

Communication collateral

Impact

De nieuwe merkstrategie, visuele identiteit, campagnes en volledig communicatiemiddelen programma heeft Dataflex als innovatief herboren merk op de markt gelanceerd. De bedrijfsovername van vader op zoons gaf de aanzet voor een nieuwe koers van retailer naar duurzaam en design gedreven merk. Een torenhoge ambitie en enthousiaste samenwerking heeft geleid tot een baanbrekend resultaat binnen de industrie van werkplek accessoires.

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Dataflex International
 • Jaar
  2015-nu
 • Activiteiten
  Research
  Brand strategy
  Concept
  Design
  Motion graphics
  Illustration
 • Fotografie
  Marleen Sleeuwits, Thijs Wolzak
 • Awards
  Bronze European Design Award

Meer info?

m11_rene_068_2

Rene Toneman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 24 66 07 37
rene@siloagency.com

Share deze case