Nederlandse Veteranendag

Eerbetoon aan Nederlandse veteranen

Nederlandse Veteranendag is het jaarlijks nationaal evenement dat in teken staat van erkenning en waardering voor veteranen. SILO verzorgt ieder jaar de creatieve strategie en de campagnes van de Stichting Nederlandse Veteranendag.

Nederlandse Veteranendag is een plechtig evenement dat op een luchtige en feestelijke manier gevierd wordt. Het doel is de verhalen van de veteranen te vertellen en zo te zorgen voor meer bekendheid en meer begrip bij het Nederlandse publiek.

De campagne van 2018 vestigt de aandacht op de mensen in de directe omgeving van de veteraan.

De boodschap: Ik draag de witte anjer

Partners, kinderen, kleinkinderen, ouders, collega’s en vrienden: hun steun en waardering levert een onmisbare bijdrage aan het functioneren en welzijn van de veteraan. Om hun respect te tonen dragen zij de witte anjer: het symbool van waardering voor alle Nederlandse veteranen.

SILO ontwikkelde hiervoor een nieuw nationaal icoon. De anjers worden gedragen tijdens de Nederlandse Veteranendag in Den Haag en bij andere veteranenactiviteiten in het land.

Witte Anjer

Steunpilaren

De hoofdrolspelers van de campagne van 2018 zijn de steunpilaren van veteranen: Dianne, de vriendin van Stefan die kampt met een posttraumatische stressstoornis; Leo, de collega van Afghanistan-veteraan Tienka; en Jelle, de kleinzoon van oud-marinier Rene.

Veteranendag 2018 making off Veteranendag 2018 making off

Liefdevolle band

De liefdevolle band tussen Dianne en Stefan, Leo en Tienka, en Jelle en Rene is indringend in beeld gebracht in samenwerking met fotograaf Ivo van der Bent. Op de website van Veteranendag zijn de indrukwekkende verhalen van de portretteerde veteranen zijn te lezen.

Veteranendag 2018 posters Veteranendag 2018

Over de Nederlandse veteranen

Nederland kent meer dan 115.000 militaire veteranen: mannen en vrouwen van alle leeftijden die in heel verschillende missies actief zijn geweest. Het zijn oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog en van het KNIL. Maar denk ook aan vredesmissies, zoals Libanon, de Balkan, Afghanistan, Mali en Irak.

Nederlandse veteranen hebben gemeen dat zij in opdracht van onze democratisch gekozen regering zijn ingezet onder oorlogsomstandigheden of daarmee vergelijkbare situaties. Vanuit dat perspectief verdienen ze erkenning en begrip van de samenleving en van de Nederlandse overheid.

Defile Veteranendag

Tijdens de Nederlandse Veteranendag defileren vierduizend veteranen en militairen voor Koning Willem-Alexander. Foto: Verspers/Ilse de Wolf

Communicatiestrategie vanaf 2010

Sinds 2010 werkt SILO samen met de Stichting Nederlandse Veteranendag. We adviseren over de communicatiestrategie, ontwikkelen de creatieve campagnes en vertalen deze door in alle publiciteitsmiddelen. De inspanningen zijn gericht op bewustwording zodat alle Nederlanders begrijpen waar Veteranendag voor staat, dat we weten wat veteranen hebben meegemaakt en waarom een nationale feestdag ter ere van deze groep meer dan terecht is.

Veteranendag evolution

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Nederlandse Veteranendag
 • Jaar
  2018
 • Activiteiten
  Brand strategy
  Brand positioning
  Concept
  Design
  Motion graphics
  Illustration
  UX design
  Front-end development
 • Fotografie
  Ivo van der Bent

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case