Plomp

Ervaar de toekomst als een film

Stel je voor: een kabelbaan over ‘t IJ, een klimaatneutraal hotel op de poolcirkel of een duurzame energie- en datahub. Dat is precies wat visualizer Plomp doet: het verbeelden van innovatieve toekomstige projecten en producten.

Met een ongewoon concept, authentieke art direction en gevoel voor humor zijn de artist impressions van Plomp onbetwist onalledaags te noemen. Het bureau wil liever een uitgesproken reactie uitlokken dan stilzwijgende waardering. Plomp daagde Silo uit een website te ontwikkelen die de impact van het werk optimaal voor het voetlicht brengt.

Alle ruimte voor beeld

De presentatie van beeld, user experience en usability zijn de drie pijlers onder het concept. De non-hiërarchische interface geeft de visuals alle ruimte. Als in een digitale tentoonstelling, beweeg je je – op zowel desktop als mobiel – intuïtief langs de wonderlijke creaties van Plomp. Het logo van Plomp past bij de cinematografische sfeer van de website en het prettige UX-design verleidt je om steeds meer beelden te ontdekken.

Digitaal vakmanschap

De concept art van Plomp is computer generated, maar het maken is een kwestie van echt vakmanschap. Op de site is dus ook ruimte om het hechte internationale team van specialisten voor te stellen. Om het beheer en gebruiksgemak voor de klant te optimaliseren, is met gebruik van Laravel een custom CMS ingericht zonder overbodige features.

phones_double_2

Een website die voelt als een app

Door de combinatie van specifieke technische oplossingen lijkt plo.mp meer op een (desktop) app dan een website. De vloeiende en naadloze overgangen tussen de pagina’s worden gecreeërd met het open-source JavaScript framework Vue.js. Slimme trucs geven de website snelheid. Afbeeldingen in het grid worden bijvoorbeeld pas geladen wanneer je er bijna voorbij scolt. Doordat animaties met geavanceerde css-technieken door de GPU in plaats van de CPU worden afgehandeld, hoeft de browser minder werk te verzetten.

Vanuit Amsterdam werkt Plomp (voorheen Plompmozes) voor visionaire architectenbureaus zoals Snøhetta, Zaha Hadid Architects, KPF, UNStudio, Mithun en Will Alsop. Het werk van Plomp is gepubliceerd door onder meer CNN, The Independent, Architecture Digest, en Huffington Post.

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Plomp
 • Jaar
  2018
 • Activiteiten
  Design
  Research
  Online strategy
  UI design
  UX design
  Front-end development
  Back-end development

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case