HiiL Innovating Justice

New ways to bring fairness to people

HiiL is een advies-en onderzoeksinstituut voor de justitiële sector, in Den Haag. Professionals en vooraanstaande academici, met verschillende culturele achtergronden opereren op plaatsen waar recht het meest nodig is.

Waarom zijn banken, media of bijvoorbeeld supermarkten zo veel gevoeliger voor veranderende omstandigheden en nieuwe benaderingen dan rechtbanken, advocatenkantoren of uitgevers van wetboeken? Samenlevingen ontwikkelen zich voortdurend en de behoeften van mensen veranderen hierdoor. Alle bedrijfstakken en organisaties gaan hierin op een natuurlijke manier in mee door nieuwe producten, diensten, methodes en technieken te ontwikkelen. In de justitiële sector houdt men echter vast aan oude institutionele procedures. Men hanteert eeuwenoude regels, archaïsch taalgebruik en gaat het gebruik van technologische tools en services uit de weg.

HiiL_main.visual

The book Innovating Justice: Developing new ways to bring fairness between people

HiiL is een non-profit advies en onderzoeksinstituut voor de internationale justitiële sector, gevestigd in Den Haag, stad van internationale vrede en gerechtigheid. Het werk van HiiL draait om het verbeteren van regelgeving en conflictoplossing. HiiL ondersteunt haar cliënten en belanghebbenden om samen te werken; grensoverschrijdend en met de beste beschikbare kennis.

HiiL_Book_layout_overview

Innovating Justice innovation model

HiiL wilde een innovatiemodel ontwikkelen, waarin ervaringen en innovatieve “best practices” worden verwerkt. SILO werd gevraagd om dit model te vertalen naar praktisch toepasbaar werkmodel. Het resultaat is een activerend boek vol inspirerende cases en een heldere aanpak om zelf een “Justice Innovation Act” op te stellen. Het boek helpt om een justice strategy te ontwikkelen en bevat praktische tools en inspiratie voor het vele werk dat nodig is om deze strategie ook te realiseren.

IMG_3108

SILO_HiiL scrum sessions

Actie

Dit boek is geschreven, ontworpen en gerealiseerd door middel van de SCRUM projectmethode. Binnen deze methode werken auteurs, ontwerpers, illustratoren en stakeholders samen in 1 ruimte en wordt binnen een vaste tijdperiode (sprint) een compleet onderdeel geschreven, ontworpen en geproduceerd.

Print

Spreads from the book Innovating Justice

Het resultaat van de eerste sprint was een compleet ontwerp van het model en een indeling en outline van het boek. In twee daaropvolgende sprints werden functionaliteit en onderdelen ingevuld en toegevoegd.

HiiL_Book_illustrations3

Editorial illustrations to explain topics, roles and situations

HiiL_Book_illustrations3_2
HiiL_Book_illustrations4

Editorial illustrations to explain situations

Het resultaat is een eigen wereld waarin een innovatief ontwerp wordt geïntegreerd met een grappige, vriendelijke maar tegelijkertijd duidelijke pictogram-achtige illustratiestijl.

Print

Selection of editorial illustrations based on copy

HiiL_Book_illustrations8

Portret illustrations

HiiL_omslag

 Impact

Dit boek is bedoeld voor iedereen die een positieve verandering op het gebied van recht en regelgeving teweeg wil brengen. Het biedt een fris perspectief, een enorme hoeveelheid tips en praktische tools, inspiratie en hopelijk vertrouwen dat nodig is om aan de slag te gaan en het vele werk te verzetten.

HiiL_prisoners

Projectinfo

  • Opdrachtgever
    HiiL - The Hague Institute for Innovation of Law
  • Jaar
    2013
  • Awards
    Gold - European Design Awards 2014

Meer info?

m11_rene_068_2

Rene Toneman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 24 66 07 37
rene@siloagency.com

Share deze case