Alliander

HOOM brengt duurzaam wonen dichtbij

Slimmer en efficiënter omgaan met onze energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst. HOOM – een nieuw initiatief van energiebedrijf Alliander – helpt mensen hun woning energiezuiniger te maken.

Ambitie

Hoom is een initiatief van energiebedrijf Alliander met Vereniging Eigen Huis en Triodos Bank als partners. Hoom is een zelfstandig bedrijf dat, zonder winstoogmerk, actief de verbinding zoekt met zowel lokale als centrale partijen om duurzaam wonen mogelijk te maken.

12-hoom_website.jpg

Om dit te realiseren richt Hoom zich op een specifieke groep: de particuliere woningbezitter. Samen met hen bouwt Hoom aan het landelijke netwerk van mensen die slim met energie omgaan. Het doel van Hoom is dat elke woningbezitter moet kunnen wonen in een comfortabel, energiezuinig en (op den duur) energie neutraal huis. Je kunt het energieverbruik van je woning zelfs zoveel verminderen, dat je de benodigde investering kunt betalen met wat je bespaart.

Actie

SILO ontwikkelde een merkpositionering en -strategie, en werkte deze uit naar een identity toolbox. Samen met Hoom werden online tools ontwikkeld waarmee je als woningbezitter snel kunt uitrekenen wat jij echt kunt besparen en welke maatregelen hierbij het beste ingezet kunnen worden.

 

Share deze case