Droog

Een omgekeerd hotelconcept

In Hôtel Droog beleef je de gastvrijheid van het toonaangevende label DROOG. Het unieke hotel is een plek waar je terecht kunt voor een drankje, een hapje eten, exclusieve winkels, tentoonstellingen, beauty advies, een wandeling in de tuin, een lezing en zelfs een bed voor de nacht.

Ambitie

Het toonaangevende designlabel DROOG wilde met haar projecten- en producten een permanente experience bieden, welke verder gaat dan alleen een showroom en giftshop. Door bezoekers als gasten te benaderen, ontstond een nieuwe kijk op datgene wat er rondom het label aangeboden kon worden. Niet alleen verkoop van producten, maar een totaalervaring, 24/7.

droog_logo1.gif

Actie

Het concept van een hotel werd omgekeerd. Daar waar een hotel vooral voor overnachten is bedoeld, benadrukt en vergroot Hôtel Droog alle andere aspecten die een hotel naast het slapen biedt, en stelt deze centraal in haar experience – het biedt zelfs één kamer aan om in te slapen. Bezoekers kunnen Hôtel Droog binnenlopen voor een hapje en een drankje, om te winkelen of voor een schoonheidsadvies. Ze kunnen een lezing bijwonen, exposities meemaken of een wandeling in de sprookjestuin maken.

DROOG_logo_overzicht
droog borden

Hôtel Droog signage concept

SILO werkte samen met DROOG aan een merkstrategie voor het hotel, en ontwikkelde een passende visuele identiteit en signing systeem. Een gegeven – wat is een hotel? – werd ontleed, bevraagd en met eenvoudige middelen opnieuw samengesteld. SILO legde een verband met Amerikaanse motel signing. Licht, kleur en vormoverdaad kenmerken deze signs langs de highways.

Droog toolkit

Hôtel Droog identity toolbox

Toolbox

Binnen de visuele identiteit worden deze stijlelementen juist ontdaan van alle kleur en opnieuw samengesteld zodat een eigentijdse, grafische interpretatie ontstaat, passend bij het label DROOG. SILO ontwikkelde een toolbox met verschillende elementen die op verschillende manieren kunnen worden ingezet bij communicatiemiddelen en signage.

Hôtel Droog layer system

hotel droog

Hôtel Droog shop

DROOG_HD_UITNODIGING

Hôtel Droog invitation

Effect

DROOG zet met het nieuwe hotelconcept een onderscheidende koers in en vervult een magneetfunctie voor de stad Amsterdam als wereldwijde design-hotspot.

droog-tuin-hr.jpg

Hôtel Droog fairytale garden

Hôtel Droog gallery

Hôtel Droog gallery

 

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  DROOG Amsterdam
 • Jaar
  2013
 • Fotografie
  Thijs Wolzak
 • Awards
  Silver - European Design Awards 2013 / ADC Netherlands Lamp 2013

Meer info?

m11_rene_068_2

Rene Toneman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 24 66 07 37
rene@siloagency.com

Share deze case