HYPO Kunstsupermarkt

Mensen dichter bij kunst brengen

Galeries worden vaak als hoogdrempelig ervaren en niet uitnodigend voor een breder publiek. Dat is jammer, want iedereen zou moeten kunnen genieten van kunst. HYPO is een kunstsupermarkt die probeert de kloof tussen de galerie en potentiële kunstliefhebbers te verkleinen.

Ambitie

HYPO is een kunstsupermarkt die tot doel heeft om de barrière tussen de kunstgalerie en zijn potentieel publiek te verwijderen. De HYPO ‘supermarkt’ is een multifunctionele ruimte met daarin gehuisvest een betaalbare galerie voor kunst en design, een café, en ruimte voor workshops en presentaties.

Actie

SILO adviseerde om af te wijken van een reguliere beeldtaal rondom galeries. Het uitgangspunt voor de identiteit is een visuele taal die speels combineert met de contrasterende werelden van kunst en van de supermarkt. Geïnspireerd door promotionele copy uit de reclameomgeving creëerde SILO een reeks slogans die kunst promoten door middel van woordspelingen. De resulterende stijl is speels, direct en gemakkelijk in gebruik op tal van toepassingen.

Impact

Met een beperkt budget wist HYPO een maximum aan zichtbaarheid te bereiken en verbinding te leggen met locale kunst- en designliefhebbers, mede dankzij een heldere en directie visuele identiteit.

 

Share deze case