Vakwerk

Identiteit als katalysator voor dialoog

Vakwerk is een onderscheidend nieuw architectenbureau: ondernemend, benaderbaar, bevlogen en zorgzaam. Vakwerkers staan naast de opdrachtgever en tonen eigenaarschap.

Met een redactionele visuele identiteit gaat Vakwerk als vanzelf de dialoog aan. SILO maakte de aansprekende visuele identiteit op basis van de prikkelende tone-of-voice, ontwikkeld door Fabrique.

Geen logo

Vakwerk stelt niet de gebouwen centraal, maar de waarde die ze creëren voor de gebruikers en de omgeving. De merkidentiteit van het bureau sluit aan op deze visie. Niet de intrinsieke vorm of schoonheid, maar de manier waarop het merk tot leven komt, zorgt voor impact. De attitude van Vakwerk is waar het om draait, niet een logo.

Communicatie-toolkit

Een toolkit biedt verschillende formats die alle vakwerkers makkelijk kunnen gebruiken. De naam van het bureau vormt de basis voor een communicatiestijl die eenvoudig, krachtig, vriendelijk en inhoudelijk is. In het beeldgebruik wordt de context benadrukt. Omdat Vakwerk veel samenwerkt met andere partijen is gekozen voor het gebruik van eenvoudig uitwisselbare systeemfonts.

Persoonlijke signatuur

Een serie multi-inzetbare handgetekende illustraties zorgen voor een persoonlijke signatuur. De oprichters van Vakwerk – Ellen van der Wal, Francesco Veenstra en Paul Ketelaars – vertellen zo zelf over hun drijfveren, ambities en wat ze belangrijk vinden voor de gebruikers van de door hen ontworpen gebouwen.

“SILO was erbij toen wij als nieuw architectenbureau in 2017 onze start maakten. Samen hebben we onze bureau-identiteit scherper gedefinieerd. Deze is door SILO vertaald in een frisse en herkenbare communicatiestijl.”

– Francesco Veenstra, partner/architect Vakwerk

vakwerk-overview

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Vakwerk architecten
 • Jaar
  2018
 • Activiteiten
  Concept
  Design
  Illustration
  Online strategy
  UI design
  UX design
  Front-end development
  Back-end development
 • Fotografie
  Boudewijn Bollmann, Leon van der Velden

Meer info?

m11_rene_068_2

Rene Toneman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 24 66 07 37
rene@siloagency.com

Share deze case