Centralpoint

IT voor professionals, zonder zorgen

Professionals zorgeloos laten werken met de beste technologie: dat is de missie van Centralpoint, één van de grootste IT-dienstverleners van Europa. SILO ontwikkelde een nieuwe merkidentiteit die plezier uitstraalt en waarin de klant centraal staat.

Centralpoint is de nieuwe naam van Infotheek, Centralpoint.nl, Centralpoint.be en Scholten Awater. De rebranding biedt een eenduidig nieuw symbool dat de fusieorganisatie ondersteunt in haar transformatie.

“De branding van Centralpoint is mijlpaal voor ons bedrijf. Het helpt ons duidelijk aan onze klanten te communiceren waar we voor staan, wat onze visie is en welke ambities we hebben. Dit allemaal gericht op het centraal zetten van de klant en professionals laten excelleren. Intern geeft het vorm aan een gemeenschappelijk DNA voor de komende jaren. Zo zijn we samen een sterker Centralpoint!”

– Luuk Slaats, Managing Director bij Centralpoint

Centralpoint logo
Centralpoint verticaal logo

Verticaal logo

CP icon

Icoon

Centralpoint pijlers

Segmentlabels

Ontzorgen

IT-infrastructuur is de ruggengraat van veel bedrijven. Een IT-omgeving die feilloos werkt, zorgt dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot veilige data. Centralpoint ontzorgt bedrijven op het gebied van IT zodat zij zich kunnen focussen op het realiseren van hun strategische doelstellingen.

Het bedrijf draagt bij aan verduurzaming van de sector door zich te positioneren als koploper op het gebied van circulaire IT.

Met stip

Centralpoint is niet langer alleen een b2b-webwinkel, maar een vooruitstrevende IT-dienstverlener met internationale uitstraling. De uitdaging was een onderscheidende identiteit te ontwikkelen die tegelijkertijd zakelijke expertise en plezier uitstraalt.

De oplossing van SILO plaatst een stip in het hart van het beeldmerk. Deze zorgt voor focus: op de klant en de dienstverlening. Daarnaast geeft de stip het merk persoonlijkheid. Tussen de woorden ‘central’ en ‘point’ ontvouwt zich de dynamische wereld van IT.

Voortbouwen op succesvolle samenwerking

SILO werkt al sinds 2007 voor Centralpoint en is verantwoordelijk voor web design, interaction design en de client-sided techniek van de webshop. In de continue samenwerking is de website meerdere keren vernieuwd, in 2018 met de nieuwe merkidentiteit.

“We zijn erg blij dat we onze jarenlange samenwerking met Centralpoint hebben kunnen voortzetten met het ontwikkelen van de nieuwe merkidentiteit. Centralpoint heeft de ambitie om de beste IT-dienstverlener ter wereld te zijn. De branding die we ontwikkelt hebben, belichaamt deze ambitie.”

– Dennis Flinterman van SILO

CP overview CP photo

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Centralpoint
 • Jaar
  2018
 • Activiteiten
  Brand strategy
  Concept
  Design
  Motion graphics
  UI design
  UX design
  Front-end development

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case