Jim Stolze

Uitverkocht!

Het economisch model waarop onze samenleving stoelt moet radicaal om, vindt Jim Stolze. In plaats van sturen op Return on Investment moeten we sturen op Return on Attention. “Alleen aandacht en reputatie zijn straks nog schaars”.

Ambitie

Bedrijven kijken teveel naar hun financiële resultaten; ze besteden meer budget aan nieuwe dan aan bestaande klanten en ze zijn te druk bezig om ons te verlammen met informatie en ons zodoende op te zadelen met keuzestress. Als ze daarmee doorgaan eindigen ze volgens Jim Stolze op het kerkhof van merken die ooit bekend waren van televisie. Die bedrijven hebben zich blijkbaar niet gerealiseerd dat we zijn overgegaan van een producteconomie naar een aandachtseconomie.

In de zeven delen van dit boek beschrijft Stolze de nieuwe mogelijkheden van die aandachtseconomie. Na het introduceren van het businessmodel van aandacht, volgen aansprekende cases uit de praktijk en verdiepende interviews met experts. In sommige gevallen blijkt één pizza meer waard dan een reclamecampagne van een half miljoen euro.

Actie

SILO werkte samen met Jim Stolze en uitgeverij A.W. Bruna aan de ontwikkeling van een prikkelend omslag ontwerp en binnenwerk voor dit spraakmakende boek. SILO gebruikte de analogie van een kassabon om de titel kracht bij te zetten, en verwerkte deze taal in het omslag en de infographics in het binnenwerk.

Resultaat
Uitverkocht! werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2012. Het boek heeft langer dan 3 maanden in de sales top 10 van managementboek.nl gestaan, met een hoogste notering op nr 3.

Share deze case