Keymusic

Webshop voor muzikanten en dj’s.

KEYMUSIC is de grootste muziekketen in de Benelux met meer dan 180.000 klanten in meer dan 50 landen. KEYMUSIC heeft 8 winkels in België en 4 in Nederland. 

KEYMUSIC is een familiebedrijf dat al sinds 1969 bestaat. De eerste winkel die werd geopend was Rockpalace in Den Haag. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar een grote ontwikkeling en groei doorgemaakt door de overname van de bekende winkels van Feedback in Eindhoven, Utrecht en Rotterdam. Met deze uitbreiding ontstond de behoefte om naast het in lijn brengen van de fysieke winkels ook de online klantervaring af te stemmen en een nieuwe webshop te ontwikkelen.

keymusic responsive webdesign webshop

responsive website met producten en nieuws voor muzikanten, producers en dj’s

Webshop + fysieke winkels

De geheel nieuw ontwikkelde e-commerce website vormt een speerpunt in de bricks and clicks-strategie van KEYMUSIC waarin een unieke samenhang tussen winkels, service en de online klantervaring wordt gerealiseerd. De site omvat alle functionaliteit die je als bezoeker mag verwachten van een moderne e-commerce website. Bezoekers kunnen bestellen met een persoonlijk account, wenslijstjes bijhouden, beter zoeken door categorieën, gemakkelijk bestellen en betalen etc.

keymusic webhop icon design

Muziek en alles wat hiermee te maken heeft, gaat echter verder dan alleen goede producten en gebruiksvriendelijke werking. Muziek maken is een passie en heeft te maken met gevoel! Daarnaast zijn de producten vaak ook uniek. De ene gitaar van exacte hetzelfde merk en type is de andere niet. De aankoop is een zeer persoonlijke keuze. Om deze reden vindt de shopping experience in veel gevallen zowel online plaats als in de winkel in de buurt.

Klanten oriënteren zich bijvoorbeeld online, waarna het uitproberen en de uiteindelijke aankoop plaatsvindt in een winkel in de buurt. Een optimale samenhang tussen winkel en website en perfecte service door productspecialisten in elke stap van het aankoopproces is essentieel. SILO ontwikkelde een ontwerp waarin productinformatie en voorraadbeheer op alle locaties inzichtelijk is en persoonlijk contact laagdrempelig wordt gemaakt in elke fase van het bestelproces. We werkten nauw samen met het ontwikkelteam van Keymusic aan designs en front-end templates.

keymusic responsive website webshop

 

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Keymusic Benelux
 • Jaar
  2014 - heden
 • Activiteiten
  UX design
  Front-end development

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case