Legermuseum

Retourtje Romeinen

Hoe zag een Romeinse soldaat er eigenlijk uit? Welke wapens had hij bij zich, waar woonden zij in Nederland en onder welke omstandigheden? Stap in de sandalen van een Romeinse soldaat!

Ambitie

In het Legermuseum kan men veel te weten komen over de historie van de krijgsmacht in relatie tot het ontstaan van Nederland zoals we dat nu kennen. Zo is er veel over de Romeinen te vertellen. Het Legermuseum heeft voor kinderen van 6 tot 10 jaar een programma ontwikkeld dat op speelse wijze laat zien hoe een Romeinse soldaat leefde op het grondgebied dat nu Nederland heet.

Actie

SILO ontwikkelde een campagne concept ter promotie van het nieuwe programma. Kinderen worden gefotografeerd in Romeinse uniformen, gemaakt van keukengereedschap en woon accessoires (waaronder de platencollectie van vader). Het verbeeld de rijke fantasie en fascinatie van kinderen rondom het onderwerp, en beloofd een geweldig familiebezoek aan het Legermuseum. De uniformen zijn met precisie geïnterpreteerd naar voorbeeld van drie verschillende Romeinse soldaten en rangen.

Uniformen: Daniela Larue
Fotografie: Nadine Stijns

 

Share deze case