Overflow

De leukste tool voor digital designers

Overflow geeft ontwerpers de mogelijkheid om op een prachtige, snelle manier te laten zien hoe eindgebruikers door een website of app kunnen navigeren. Silo adviseerde Proto.io, de maker van Overflow, bij de marktintroductie van de desktopapplicatie en ontwikkelde een merkidentieit met een ontwapenende charme.

leukste tool

Het verhaal achter het ontwerp

Om de gebruikersreis door een website op een heldere en intuitieve manier uit te werken, maken digital designers gebruik van flows charts en prototypes. Maar hoe presenteer je het verhaal achter je ontwerop op een overtuigende manier aan opdrachtgevers en partners? Overflow zet ontwerpen om in dynamische stroomdiagrammen die de customer journey van begin tot eind duidelijk maken en het ontwerp er optimaal uit laten zien.

Gebruikersgemak en plezier

De ontwikkelaar van Overflow is Proto.io, bekend om hun browser-based tool voor ontwerpers. Overflow is de eerste desktoptoepassing van het bedrijf en moet direct herkenbaar zijn tussen andere applicaties. Daarnaast is het belangrijk dat het logo en de merkidentiteit gebruiksgemak en plezier uitstralen.

overflow-overview4

Logo als karakter

De corporate identity van Overflow is opgebouwd rond een geanimeerd logo met een eigenwijs karakter. Beweging vormt een centraal element en ondersteunt de interactie en gebruikerservaring. De identiteitselementen kunnen vrij worden toegepast in illustraties, op social media en op de merchandise die wordt uitgedeeld tijdens vele events waarbij het Overflow-team aanwezig is. Uit eigen ervaring kunnen stellen dat Overflow het leven van digitale ontwerpers leuker maakt!

overflow_illustration_2

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Proto.io
 • Jaar
  2018
 • Activiteiten
  Brand strategy
  Concept
  Design
  Motion graphics

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case