LUX

Grootste art-house cinema van Nederland

Naast zes filmzalen met de mooiste, meest verrassende en belangrijkste films die in Nederland te zien zijn, biedt LUX een uitgebalanceerd programma van theater, dans, muziek, spraakmakende debatten, festivals en events. LUX is de grootste art-house cinema van Nederland en de culturele motor van de stad Nijmegen.

Ambitie

Begin 2011 werd het nieuwe art-house VillaLUX geopend. Een prachtige nieuwe tweede locatie van LUX, geheel in stijl, comfortabel en met allure. VillaLUX telt twee filmzalen. Naast een art-house cinema voor fijnproevers wordt VillaLUX ook het decor voor filmcursussen, kleine lezingen en festivals. Naar aanleiding van deze uitbreiding werd SILO gevraagd een plan te ontwikkelen voor positionering van het nieuwe VillaLux.

Actie

SILO adviseerde niet alleen VillaLUX te positioneren maar de gehele merkarchitectuur van Lux opnieuw in te richten. Een nieuwe passende visuele identiteit werd geïntroduceerd bij de opening van de nieuwe vestiging, voor zowel Lux als Villalux. Cinema is bewegend beeld. SILO nam dit als uitgangspunt voor de visuele identiteit. Het beeldmerk omsluit een transparant filmscherm dat in de visuele communicatie op het prachtige filmmateriaal optimaal kan worden gebruikt.

Effect

Kort na het 10-jarig jubileum van LUX werd het nieuwe theater VillaLUX geopend. De nieuwe identiteit werd onthuld tijdens het retrospectief met eregast Rutger Hauer.

Een half jaar na lancering heeft publieksonderzoek uitgewezen dat de all-over tevredenheid van bezoekers van gestegen is van 94% naar 96%. Het aantal bezoekers steeg van 135.000 in 2007 naar 218.000 in 2011. Het imago scoorde ook aanzienlijk beter: Het publiek ervaart het nieuwe LUX als mooie moderne instelling, vernieuwende programmering en kwalitatieve grootstedelijke uitstraling.

LUX is de grootste art-house cinema in Nederland en de culturele motor van Nijmegen.

 

Share deze case