Intrakoop

Merkstrategie voor grootste inkooporganisatie van de zorg

De kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg: het is één van de meest complexe maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Verregaande inkoopsamenwerking kan bijdragen aan kostenbeheersing en de ontwikkeling van meer transparante oplossingen.

Hoe zorg je ervoor dat je als grootste inkooporganisatie van Nederland gezien wordt als een betrouwbare en deskundige samenwerkingspartner? SILO ontwikkelde voor Intrakoop een nieuwe merkstrategie en de verdere professionalisering van de visuele identiteit. Daar ging een uitgebreid onderzoekstraject aan vooraf.

Samen goede zorg betaalbaar maken

Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie van de zorg, met circa 550 ziekenhuizen en zorginstellingen als lid. De organisatie heeft diepgaande kennis van de zorgsector, de leveranciersmarkt én het inkoopproces. De contracten die Intrakoop namens haar leden afsluit met leveranciers zorgen voor meer kwaliteit en besparing van geld en tijd. Dat komt uiteindelijk ten goede van de cliënten en patiënten. Intrakoop is continu op zoek naar slimme oplossingen en innovaties die de zorgsector verder helpen. Door samenwerking en het delen van kennis te benadrukken positioneert Intrakoop zich als kenniscentrum met als missie ‘Samen goede zorg betaalbaar maken’.

“Samenwerking: daar draait ons werk om. SILO heeft ons geholpen door de merkwaarden van Intrakoop scherp te krijgen en onze ambitie en belofte aan de leden krachtig te verwoorden. Op basis daarvan is een prachtige visuele identiteit ontwikkeld die echt bij ons past.”

— Frank Kaptein, directeur/bestuurder Intrakoop

intrakoop_middelen-web-1269-px
7-intrakoop_middelen-2-1269-px-copy

Research-based merkstrategie

Met bijna 60 jaar ervaring werd de organisatie als deskundig gezien, maar niet als eigentijds. Zelfs bij leden was Intrakoop onvoldoende zichtbaar en ontbrak een helder profiel. De ontwikkeling van de merkstrategie begon daarom met onderzoek en werksessies, zowel binnen als buiten de organisatie. Wat is de indruk die de leden, gebruikers en leveranciers hebben Intrakoop? Wat zijn hun verwachtingen? Op welke manier willen ze samenwerken met de organisatie? Card-sorting met Intrakoop-leden werd ingezet om de productsegmenten beter in te delen. Interviews en gesprekken met medewerkers zorgden voor borging van de merkstrategie binnen de organisatie en vormde onderdeel van de internal branding.

Deskundig en persoonlijk

De kennis en bevlogenheid van de medewerkers van Intrakoop staat centraal in de nieuwe merkidentiteit. Op de heldere nieuwe website zijn de adviseurs en productmanagers nadrukkelijk aanwezig en gemakkelijk benaderbaar: je kunt ze altijd bellen. Ze denken graag actief met leden mee door de beste oplossingen te vinden of door maatwerk te leveren. De kennisbank bevat veel informatie over ontwikkeling van inkoop in de zorg. Aan de website zullen in de toekomst handige web-apps worden gekoppeld. Zo wordt Intrakoop het logische kennisplatform voor zorginkopers.

intrakoop_middelen-3 7-intrakoop_fotografie-1269-px

Projectinfo

 • Opdrachtgever
  Intrakoop
 • Jaar
  2017
 • Activiteiten
  Research
  Brand strategy
  Design
  Online strategy
  UX design
  Front-end development

Meer info?

M10_Dennis_179

Dennis Flinterman
+31 (0)70 3856 946
+31 (0)6 429 027 54
dennis@siloagency.com

Share deze case